Recept na vynikajícího lososa na pánvi

DietníHlavní jídlaLososMasoRyby
Losos

Dokonale propečený filet z lososa s křupavou kůží je hotový za méně než 10 minut. Podávejte s máslovou sezónní zelenou zeleninou s jednoduchou holandskou omáčkou.

Příprava

  • Příprava: 1 minuta
  • Smažení: 5 minut
  • Celkem: 6 minut

Ingredience

  • 2x 150 g filety z lososa
  • ½ lžíce olivového oleje
  • 20 g nesoleného másla
  • ½ citronu, odšťavněného

Postup

  1. Filety z lososa důkladně osolte a opepřete. Na nepřilnavou pánev dejte na střední teplotu olej a máslo, otáčejte jím, dokud se nerozpustí a nezpění, a poté teplotu zvyšte.
  2. Jakmile začne máslo bublat, přidejte na pánev filety z lososa kůží dolů a smažte je 3 minuty, dokud nebudou křupavé. Obraťte filety, snižte teplotu a smažte další 2 minuty, poté je pokapejte citronovou šťávou.
  3. Přendejte lososa na talíř a polijte ho máslovou šťávou, která zbyla na pánvi.
IngredienceRecept

© 2023 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang