
Dokonale propečený filet z lososa s křupavou kůží je hotový za méně než 10 minut. Podávejte s máslovou sezónní zelenou zeleninou s jednoduchou holandskou omáčkou.
Příprava
- Příprava: 1 minuta
- Smažení: 5 minut
- Celkem: 6 minut
Ingredience
- 2x 150 g filety z lososa
- ½ lžíce olivového oleje
- 20 g nesoleného másla
- ½ citronu, odšťavněného
Postup
- Filety z lososa důkladně osolte a opepřete. Na nepřilnavou pánev dejte na střední teplotu olej a máslo, otáčejte jím, dokud se nerozpustí a nezpění, a poté teplotu zvyšte.
- Jakmile začne máslo bublat, přidejte na pánev filety z lososa kůží dolů a smažte je 3 minuty, dokud nebudou křupavé. Obraťte filety, snižte teplotu a smažte další 2 minuty, poté je pokapejte citronovou šťávou.
- Přendejte lososa na talíř a polijte ho máslovou šťávou, která zbyla na pánvi.