Mnoho lidí mořské plody buď miluje nebo nenávidí. Tak nějak nic mezi tím. Od nenávisti k lásce je ale jen krůček. A tak pokud jste až do téhle chvíle pulty s dary moře obcházeli uctivým obloukem, vyzkoušejte dnešní recept. Přesvědčí vás, že je načase to změnit.

Koktejlové krevetky ve stylu španělských tapas ochucené italským způsobem aglio olio – ideální jednohubky na party. Jsou jednoduché a rychlé na přípravu (když je nezapomenete včas nechat povolit).

Půvab tohoto receptu spočívá ve způsobu servírování. Malinké krevetové špízky servírované třeba ve skleničkách na whisky jsou prostě roztomilé. 

Budete potřebovat:

  • 1 střední světlou francouzskou bagetu a 1 střední kornbagetu k podávání
  • 300 g mražených loupaných krevet
  • 2 stroužky česneku
  • 1 malou feferonku
  • hrst jemně nasekané petrželové natě
  • 3–4 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř
  • 2 limetky

Povolené mražené krevetky napíchejte po dvou na malá kulatá párátka. Česnek, feferonku a petržel pokrájejte nadrobno.

Na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte česnek, feferonku a špízky a rychle je osmahněte – stačí minutka z každé strany. Odstavte z ohně, přidejte petrželku, osolte a opepřete. Podávejte se skrojky limetky a kolečky opečených baget.

Krevety patří na naší planetě ke starousedlíkům: žijí tu už více než 200 milionů let. Taky jsou to poměrně dlouhověcí tvorové, pokud se jim podaří vyhnout se všem rybářským lodím, údajně se mohou dožít i sta let.

A jako bonus zde odkaz na článek s dalšími recepty na krevety.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang