shrimp-cocktail

Připravte si pikantní mexický krevetový koktejl, který osvěží každou Vaši párty.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 15 minut
  • Celkem: 35 minut

Ingredience

  • 1 kg středně velkých krevet
  • Sůl
  • 1 šálek nakrájené červené cibule
  • 1 šálek oloupané, na kostičky nakrájené, okurky
  • 1/2 šálku nakrájeného celeru
  • 1 jalapeño, mleté
  • 1 plechovka celých loupaných rajčat
  • 1/2 šálku kečupu
  • 1/4 šálku nasekaného koriandru
  • 2 lžíce limetkové šťávy
  • 1 až 4 lžíce pálivé omáčky, například Tabasco, podle chuti
  • 1 avokádo nakrájené na kousky

Postup

  1. Syrové krevety (pokud je používáte) oloupejte, zbavte jádra a uvařte. Pokud používate krevety vařené, začněte bodem 2.
  2. Polovinu uvařených krevet nakrájejte na malé kousky. Druhou polovinu nakrájejte na velké kousky a malou část ponechte vcelku na ozdobu při servírování.
  3. Vložte nakrájené krevety do mísy s nakrájenou cibulí, okurkou, celerem, jalapeño, rajčaty, kečupem, koriandrem, limetkovou šťávou a pálivou omáčkou. Jemně promíchejte, aby se vše spojilo a nechte vychladit.
  4. Jakmile voda z vaření vychladne alespoň na pokojovou teplotu, přidávejte do krevetového koktejlu, dokud nebude mít požadovanou konzistenci (pokud začínáte s již uvařenými a oloupanými krevetami, použijte vývar z mušlí nebo mírně osolenou vodu – třetinu lžičky soli rozpuštěné v šálku vody).
  5. Při podávání osolte, přidejte podle chuti pálivou omáčku a jemně vmíchejte nakrájené avokádo. Namočte celé krevety do koktejlu a naaranžujte je na něj.
  6. Podávejte ve sklenicích na parfait nebo v malých miskách s tortillovými chipsy po straně.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang