Stouchane brambory recept

Brambory jsou vděčnou surovinou, ze které lze připravit celou řadu lahodných pokrmů. Co takhle vyzkoušet vynikající šťouchané brambory snadno a rychle?

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 50 minut
  • Celkem: 1 hodina 5 minut

Ingredience

  • Brambory (900 g)
  • Sůl (1 1/4 lžičky)
  • Olivový olej (4 lžíce)
  • Sušený česnek (1/4 lžičky)
  • Cibulový prášek (1/4 lžičky)
  • Mletý černý pepř
  • Nasekaná petrželka (2 lžíce)

Příprava

Brambory oloupejte, omyjte a umístěte do hlubokého hrnce. Naplňte vodou tak, aby byly brambory těsně ponořené. Přidejte lžičku soli a přiveďte k varu. Vařte, dokud brambory lehce nezměknou. Předehřejte troubu na 200° C a plech pokrytý pečicím papírem potřete jednou lžící olivového oleje. Sceďte brambory a nechte na 5 minut vychladnout. Rovnoměrně rozložte brambory na pečicí papír na plechu a za pomoci šťouchadla je lehce rozšťouchejte. Potřete zbývajícími 3 lžícemi olivového oleje, posypejte česnekem, cibulkou a solí, přidejte pepř, a pečte 20 – 35 minut.

IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang