
Brambory jsou vděčnou surovinou, ze které lze připravit celou řadu lahodných pokrmů. Co takhle vyzkoušet vynikající šťouchané brambory snadno a rychle?
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 50 minut
- Celkem: 1 hodina 5 minut
Ingredience
- Brambory (900 g)
- Sůl (1 1/4 lžičky)
- Olivový olej (4 lžíce)
- Sušený česnek (1/4 lžičky)
- Cibulový prášek (1/4 lžičky)
- Mletý černý pepř
- Nasekaná petrželka (2 lžíce)
Příprava
Brambory oloupejte, omyjte a umístěte do hlubokého hrnce. Naplňte vodou tak, aby byly brambory těsně ponořené. Přidejte lžičku soli a přiveďte k varu. Vařte, dokud brambory lehce nezměknou. Předehřejte troubu na 200° C a plech pokrytý pečicím papírem potřete jednou lžící olivového oleje. Sceďte brambory a nechte na 5 minut vychladnout. Rovnoměrně rozložte brambory na pečicí papír na plechu a za pomoci šťouchadla je lehce rozšťouchejte. Potřete zbývajícími 3 lžícemi olivového oleje, posypejte česnekem, cibulkou a solí, přidejte pepř, a pečte 20 – 35 minut.