
Není-li čas na přípravu večeře, musí člověk sáhnout po receptech, které jsou hotové během pár minut. Takovou variantou jsou právě krabí pomazánky. Velkou výhodou krabí pomazánky kromě rychlosti přípravy je to, že se dá namazat zkrátka na cokoliv. Jaký je recept na nejlepší krabí pomazánku?
Rybičkové pomazánky jsou oblíbené zejména při redukčních dietách. Stejně jako tuňáková pomazánka v sobě krabí pomazánka obsahuje málo tuků, za to má vysoký podíl bílkovin. Lze ji tedy zařadit do sportovního jídelníčku nebo při shazování přebytečných kil na břiše.
Ingredience na krabí pomazánku
Pro rychlou přípravu krabí pomazánky je třeba si obstarat:
- 1 balení krabích tyčinek
- 2 lžíce majonézy
- 1 malé balení bílého jogurtu
- sůl
- pepř
- citrónová šťáva
Citrónová šťáva může být nahrazena limetkovou. Ta dodá krabí pomazánce specifickou chuť a především vůni. Jelikož je limetková šťáva silnější, doporučuje se jí přidat raději méně než více.
Recept na krabí pomazánku – postup přípravy
Výroba krabí pomazánky na chlebíčky zabere cca 5-10 minut.
- Krabí tyčinky vyndáme z balení a nakrájíme je nadrobno.
- Ke krabím tyčinkám přidáme majonézu a jogurt. Vše zamícháme.
- Abychom dodali krabí pomazánce šmrnc, pokapeme ji citrónovou šťávou, osolíme a opepříme.
Pokud přijdou na návštěvu nečekaní hosté nebo zkrátka člověk neví, co uvařit k večeři, je toto ideální varianta na občerstvení. Servírovat krabí pomazánku lze na jednohubkách nebo chlebíčkách.

Jako dekoraci na krabí pomazánku doporučujeme vyzkoušet pažitku, sušený tymián, půlměsíček citrónu nebo třeba vajíčko.
Krabí pomazánka s tvarohem – recept
Velmi oblíbenou variantou kuchařských hodnotitelů je krabí pomazánka s tvarohem. Nejlépe chutná namazaná na opečeném toastu a pokapaná právě limetkovou šťávou.
Co se týká ingrediencí, bude tento recept o něco zajímavější. Vedle surovin na přípravu originálního receptu krabí pomazánky, bude tento recept s tvarohem obsahovat ještě cibuli šalotku, dijonskou hořčici, sušený tymián a česnek.
Ingredience:
- 1 balení krabích tyčinek
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1 malé odtučněného tvarohu
- 1-2 stroužky česneku
- tymián
- sůl
- pepř
- limetková šťáva
Postup:
- Krabí tyčinky vyndáme z balení a nakrájíme je nadrobno. To samé provedeme u šalotky.
- Ke krabím tyčinkám s šalotkou přidáme odtučněný tvaroh.
- Ke směsi nalijeme dijonskou hořčici, limetkovou šťávu, tymián, česnek.
- Osolíme a opepříme dle chuti.
- Vše smícháme a můžeme podávat!
Pomazánka se může uchovat v lednici ještě následující dny. Doporučuje se ji zkonzumovat do 3 dnů.

TIP: Milovníkům pomazánek doporučujeme vyzkoušet dále například vaječnou pomazánku se sýrem. Z veganských pak ředkvičkovou pomazánku jako zdravou snídani.