houbove-testoviny

Jedná se o houbové těstoviny, které jsou šťavnaté, v žádném případě ne suché a fádní, i když nejsou připraveny s rajčatovou nebo smetanovou omáčkou. Máslová a česneková chuť je tím kouzlo 6 ingrediencí v té nejlepší podobě.

Ingredience

  • 200 g krátkých těstovin, jako jsou orecchiette, penne nebo makaróny, nebo
  • 160 g dlouhých těstovin – špagety, fettucine
  • 400 g žampionů nakrájených na plátky o tloušťce 1/2 cm
  • 50 g másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1/2 lžičky soli a pepře
  • 1/2 šálku čerstvě nastrouhaného parmezánu

K podávání:

  • Petržel, jemně nasekaná
  • Parmezán, nastrouhaný

Postup

  1. Přiveďte k varu velký hrnec osolené vody. Přidejte do hrnce těstoviny.
  2. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu po odečtení 1 minuty. Schovejte si 1 hrnek tekutiny z vaření těstovin a poté těstoviny slijte.
  3. Na velké pánvi na ohni rozpusťte polovinu másla a všechen olej.
  4. Přidejte houby a vařte, dokud se voda nevypustí a poté neodpaří a houby nezačnou na okrajích zlátnout – asi 5 minut.
  5. V polovině vaření přidejte sůl a pepř.
  6. Přidejte česnek a zbývající máslo a vařte 2 minuty, dokud houby a česnek nezezlátnou.
  7. Přidejte těstoviny, asi 3/4 šálku vyhrazené vody z těstovin a parmazán. Jemně promíchejte nebo dokud se voda nezredukuje a nezhoustne na omáčku, která pokryje těstoviny.
  8. Pokud těstoviny vyschnou, přidejte více vody.
  9. Ochutnejte a podle potřeby přidejte sůl a pepř.
  10. Odstavte z plotny a ihned podávejte ozdobené čerstvou petrželkou a parmezánem.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang