Recept – italská houbová omáčka Funghetto na těstoviny

Bezmasá jídlaHlavní jídlaHoubyMinutkyOmáčkyVeganskéVegetariánskéZeleninové omáčky

Ingredience:

  • 3 lžíce oleje
  • 200 g cuket
  • 250 g lilků
  • 3-4 stroužky česneku
  • 200 g čerstvých hub
  • zelená petrželka
  • sůl
  • strouhaný parmazán

Postup:

Lilek a cuketu nakrájenou na kostičky osmažíme na oleji.

Přidáme propasírovaný česnek a houby nakrájené na plátky.

Omáčku za stálého míchání podusíme a přidáme nasekanou petržel.

Omáčku zředíme trochou vody z těstovin a těstoviny omáčkou přelijeme.

Těstoviny zalité houbovou omáčkou pak můžeme posypat strouhaným parmazánem.

IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang