Tomuto velmi jednoduchému italskému dezertu prospívá, když se připraví předem, aby se všechny jeho chutě promísily.

Příprava

  • Příprava: 30 minut + odpočívání
  • Počet porcí: 6
  • Obtížnost: Snadné

Ingredience

  • 400 ml vysokotučné smetany
  • 250 g mascarpone
  • 75 ml Marsaly
  • 5 lžic zlatého krupicového cukru
  • 300 ml kávy
  • 175 g piškotových prstů
  • 25 g hořké čokolády
  • 2 lžíce kakaového prášku

Postup

  1. Do velké mísy dáme vysokotučnou smetanu, mascarpone, Marsalu a zlatý krupicový cukr. Šleháme, dokud se smetana a mascarpone zcela nespojí a nezískají konzistenci husté šlehačky.
  2. Nalijeme kávu do mělké misky. Ponoříme do ní postupně několik piškotových prstů a několik vteřin je otáčíme, dokud nebudou pěkně nasáklé, ale ne rozmočené.
  3. Vrstvíme piškoty do misky, dokud nespotřebujeme polovinu piškotů. Poté je potřeme polovinou smetanové směsi.
  4. Hrubou stranou struhadla nastrouháme většinu hořké čokolády. Poté vrstvy zopakujeme, přičemž končíme krémovou vrstvou.
  5. Přikryjeme a necháme několik hodin nebo přes noc chladnout. V lednici vydrží až 2 dny. Při podávání posypeme kakaovým práškem a nastrouháme zbytek čokolády.
IngredienceRecept

© 2023 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang