
Tomuto velmi jednoduchému italskému dezertu prospívá, když se připraví předem, aby se všechny jeho chutě promísily.
Příprava
- Příprava: 30 minut + odpočívání
- Počet porcí: 6
- Obtížnost: Snadné
Ingredience
- 400 ml vysokotučné smetany
- 250 g mascarpone
- 75 ml Marsaly
- 5 lžic zlatého krupicového cukru
- 300 ml kávy
- 175 g piškotových prstů
- 25 g hořké čokolády
- 2 lžíce kakaového prášku
Postup
- Do velké mísy dáme vysokotučnou smetanu, mascarpone, Marsalu a zlatý krupicový cukr. Šleháme, dokud se smetana a mascarpone zcela nespojí a nezískají konzistenci husté šlehačky.
- Nalijeme kávu do mělké misky. Ponoříme do ní postupně několik piškotových prstů a několik vteřin je otáčíme, dokud nebudou pěkně nasáklé, ale ne rozmočené.
- Vrstvíme piškoty do misky, dokud nespotřebujeme polovinu piškotů. Poté je potřeme polovinou smetanové směsi.
- Hrubou stranou struhadla nastrouháme většinu hořké čokolády. Poté vrstvy zopakujeme, přičemž končíme krémovou vrstvou.
- Přikryjeme a necháme několik hodin nebo přes noc chladnout. V lednici vydrží až 2 dny. Při podávání posypeme kakaovým práškem a nastrouháme zbytek čokolády.