
Vyzkoušejte ten nejdokonalejší a nejjednodušší nepečený cheesecake. Podle tohoto receptu získáte lehký a krémový dezert, který se krásně uchovává v chladničce.
Ingredience
- 200 g grahamových sušenek
- 67 g hnědého cukru
- 8 polévkových lžic másla
- 300 ml smetany ke šlehání
- 680 g mascarpone
- 100 g cukru krystal
- 15 g moučkového cukru
- 60 g zakysané smetany
- 2 lžičky citronové šťávy
- 1 lžička vanilkového extraktu
Postup
- Smíchejte rozdrcené sušenky s máslem a hnědým cukrem. Vzniklé těsto upěchujte do pečicí formy. Během přípravy náplně nechte koláč 10–20 minut zmrazit.
- Ze smetany ušlehejte šlehačku.
- Poté ušlehejte mascarpone a krystalový cukr do dokonale hladké konzistence.
- Přidejte moučkový cukr, zakysanou smetanu, citronovou šťávu a vanilkový extrakt. Šlehejte 2–3 minuty, dokud nebude hmota hladká a spojená.
- Pomocí mixéru vmíchejte šlehačku do krému. Vyjměte korpus z mrazáku a rozetřete náplň na korpus.
- Pevně zakryjte fólií nebo alobalem a uložte do chladničky na nejméně 8 hodin. Cheesecake můžete před servírováním ozdobit šlehačkou nebo libovolnou polevou.