cheesecake

Vyzkoušejte ten nejdokonalejší a nejjednodušší nepečený cheesecake. Podle tohoto receptu získáte lehký a krémový dezert, který se krásně uchovává v chladničce.

Ingredience

  • 200 g grahamových sušenek
  • 67 g hnědého cukru
  • 8 polévkových lžic másla
  • 300 ml smetany ke šlehání
  • 680 g mascarpone
  • 100 g cukru krystal
  • 15 g moučkového cukru
  • 60 g zakysané smetany
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup

  1. Smíchejte rozdrcené sušenky s máslem a hnědým cukrem. Vzniklé těsto upěchujte do pečicí formy. Během přípravy náplně nechte koláč 10–20 minut zmrazit.
  2. Ze smetany ušlehejte šlehačku.
  3. Poté ušlehejte mascarpone a krystalový cukr do dokonale hladké konzistence.
  4. Přidejte moučkový cukr, zakysanou smetanu, citronovou šťávu a vanilkový extrakt. Šlehejte 2–3 minuty, dokud nebude hmota hladká a spojená.
  5. Pomocí mixéru vmíchejte šlehačku do krému. Vyjměte korpus z mrazáku a rozetřete náplň na korpus.
  6. Pevně zakryjte fólií nebo alobalem a uložte do chladničky na nejméně 8 hodin. Cheesecake můžete před servírováním ozdobit šlehačkou nebo libovolnou polevou.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang