Vláčný tvarohový koláč s čokoládou

DezertyDezerty, zákusky a poháryKoláče a buchtyMoučníky

Co vám budu povídat, jsou prostě recepty, které vás prostě neomrzí. Asi tak, jako tenhle tvarohový koláč, který je tak vláčný, že víc by to už nešlo. Připravovat se dá jak s rozinkami, brusinkami, tak s kousky čokolády a to je přesně to, co si chcete dát k odpolední či ranní kávě. Jo a příprava? Snadněji už to fakt nejde! Recept jsem našla už dávno u Kitchenette a je prostě škoda se o něj nepodělit.

Na 1 hluboký plech nebo 2 koláčové formy budete potřebovat:

Základ

  • 1 kg polotučného tvarohu ve vaničce
  • 100 g 70% čokolády nasekané na malé kousky
  • 250 g cukru
  • 150 g změklého másla
  • 5 vajec
  • špetku vanilkového cukru
  • 5 polévkových lžíce hrubé mouky
  • 1 sáček jedlé sody (10 g)

Postup:

1. Vejce ušlehejte s cukrem.
2. Přidejte všechny ostatní ingredience a nechte robota vypracovat tekuté těsto.
3. Plech či formu vymažte máslem a vysypte moukou.
4. Nyní do plechu/formy vlijte tvarohovou směs.
5. Troubu předehřejte na 180 stupňů a připravte si drobenku.

Drobenka

  • 100 g změklého másla
  • 1/2 hrnku cukru krupice
  • 3/4 hrnku hrubé mouky
  • 3/4 hrnku ovesných vloček

Postup:

  1. Máslo dejte do mísy a přidejte k němu cukr, mouku a vločky.
  2. Všechny ingredience nyní rukama důkladně smíchejte a zpracujte tak, aby vznikla drobenka.
  3. Drobenkou posypte tvarohovou směs a dejte péct do trouby na 30-40 minut.
  4. Až okraje začnou zlátnout je načase koláč vyndat.
  5. Poté koláč nechte alespoň 1 hodinu zchladnout a můžete podávat.
IngredienceRecept

© 2023 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang