
Co vám budu povídat, jsou prostě recepty, které vás prostě neomrzí. Asi tak, jako tenhle tvarohový koláč, který je tak vláčný, že víc by to už nešlo. Připravovat se dá jak s rozinkami, brusinkami, tak s kousky čokolády a to je přesně to, co si chcete dát k odpolední či ranní kávě. Jo a příprava? Snadněji už to fakt nejde! Recept jsem našla už dávno u Kitchenette a je prostě škoda se o něj nepodělit.
Na 1 hluboký plech nebo 2 koláčové formy budete potřebovat:
Základ
- 1 kg polotučného tvarohu ve vaničce
- 100 g 70% čokolády nasekané na malé kousky
- 250 g cukru
- 150 g změklého másla
- 5 vajec
- špetku vanilkového cukru
- 5 polévkových lžíce hrubé mouky
- 1 sáček jedlé sody (10 g)
Postup:
1. Vejce ušlehejte s cukrem.
2. Přidejte všechny ostatní ingredience a nechte robota vypracovat tekuté těsto.
3. Plech či formu vymažte máslem a vysypte moukou.
4. Nyní do plechu/formy vlijte tvarohovou směs.
5. Troubu předehřejte na 180 stupňů a připravte si drobenku.
Drobenka
- 100 g změklého másla
- 1/2 hrnku cukru krupice
- 3/4 hrnku hrubé mouky
- 3/4 hrnku ovesných vloček
Postup:
- Máslo dejte do mísy a přidejte k němu cukr, mouku a vločky.
- Všechny ingredience nyní rukama důkladně smíchejte a zpracujte tak, aby vznikla drobenka.
- Drobenkou posypte tvarohovou směs a dejte péct do trouby na 30-40 minut.
- Až okraje začnou zlátnout je načase koláč vyndat.
- Poté koláč nechte alespoň 1 hodinu zchladnout a můžete podávat.