Vláčný tvarohový koláč s čokoládou

DezertyDezerty, zákusky a poháryKoláče a buchtyMoučníky

Vláčný tvarohový koláč, známý také jako cheesecake, je lahodný tvarohový dezert, který si získal srdce milionů lidí po celém světě. Jeho jemná textura a bohatá chuť ho činí oblíbeným pokrmem na slavnostní příležitosti i pro každodenní potěšení.

Vychutnejte si tento lahodný a vláčný tvarohový koláč s ovocem, čokoládou, šlehačkou, zmrzlinou, nebo ovocným či javorovým sirupem pro ještě větší chuťový zážitek.

Pečení s tvarohem otevírá dveře k nekonečnému množství dezertů a pokrmů. Tvaroh přidává do receptů krémovost a vláčnost, čímž zajišťuje, že pokrmy budou vždy dokonale vláčné a lahodné.

Tvarohovo čokoládový koláč – recept

Čokoládový cheesecake je neodolatelně lahodným tvarohovým dezertem, který okouzlí všechny milovníky čokolády a tvarohu. Tato směs křehkého těsta a krémového cheesecaku, završená bohatou čokoládovou polevou, je skvělou volbou pro speciální příležitosti.

Ingredience na tvarohovo čokoládový koláč

Těsto na čokoládovo tvarohový koláč:

  • 1 a 1/2 šálku strouhaných sušenek (např. sušenky Oreo)
  • 1/4 šálku rozpuštěného másla

Krém na čokoládovo tvarohový koláč:

  • 450 g tvarohu (nebo smetanového sýra)
  • 3/4 šálku cukru
  • 3 velká vajíčka
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 200 g hořké čokolády (rozpuštěné a ochlazené)

Poleva na čokoládovo tvarohový koláč:

  • 100 g hořké čokolády
  • 1/4 šálku smetany

Postup na tvarohovo čokoládový koláč

  1. Rozmixujte sušenky do jemné strouhanky. Smíchejte sušenky s rozpuštěným máslem a vytvořte těsto.
  2. Těsto rozetřete na dno dortové formy a zahřejte troubu na 160 °C.
  3. V mixéru smíchejte tvaroh (nebo smetanový sýr) a cukr dohladka.
  4. Přidávejte postupně vajíčka a vanilkový extrakt, nejlépe jedno po druhém, dokud nedosáhnete hladkého krému.
  5. Nakonec vmíchejte rozpuštěnou hořkou čokoládu.
  6. Vlijte směs krému na těsto v dortové formě.
  7. Pečte v předehřáté troubě po dobu 45-50 minut, dokud okraje cheesecaku nejsou pevné a střed je stále lehce chvějící.
  8. Nechte křehký koláč s tvarohem a čokoládou vychladnout na pokojovou teplotu a poté ho dejte do lednice na alespoň 4 hodiny nebo ideálně přes noc.
  9. Rozpusťte hořkou čokoládu a smetanu ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě.
  10. Polejte cheesecake čokoládovou polevou.
  11. Nakrájejte na porce a podávejte se šálkem kávy nebo horkého kakaa.

Čokoládový koláč s tvarohem – recept

Čokoládovo tvarohový koláč je dokonalým spojením krémového tvarohu a bohaté čokolády. Tento tvarohový dezert je ideální pro všechny, kteří milují pečení s tvarohem a chtějí si dopřát něco výjimečného. Následující recept vám ukáže, jak tento vláčný tvarohový koláč s čokoládou připravit.

Ingredience na čokoládový koláč s tvarohem

  • 200 g hořké čokolády (70% kakaa)
  • 200 g tvarohu
  • 150 g másla
  • 150 g cukru
  • 4 velká vajíčka
  • 150 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • špetka soli

Postup na čokoládový koláč s tvarohem

  1. Předehřejte troubu na 180 °C a vymažte formu na koláč nebo ji vyložte pečicím papírem.
  2. Rozpusťte 150 g hořké čokolády nad parní lázní nebo v mikrovlnné troubě. Dejte ji stranou a nechte lehce vychladnout.
  3. V míse smíchejte tvaroh, změklé máslo a cukr, dokud nedosáhnete hladkého krému. Poté přidejte vanilkový extrakt a vajíčka, jedno po druhém, za stálého míchání.
  4. Do tvarohové směsi přidejte rozpuštěnou čokoládu a důkladně promíchejte.
  5. Ve zvláštní misce smíchejte hladkou mouku, prášek do pečiva a špetku soli.
  6. Postupně přidejte směs suchých ingrediencí do tvarohové směsi a míchejte, dokud nedostanete homogenní těsto.
  7. Nalijte těsto do připravené formy na koláč a pokrájejte zbývající 50 g čokolády na kousky, kterými posypte povrch těsta. Pečte v troubě po dobu 30-35 minut, dokud není koláč pevný na povrchu, ale stále mírně vlhký uvnitř.
  8. Nechte čokoládovo tvarohový koláč vychladnout, poté ho vyndejte z formy a krájejte na porce. Podávejte ho samotný nebo s kopečkem vanilkové zmrzliny či šlehačkou.
Tvarohový dezert je ideální pro všechny, kteří milují pečení s tvarohem a chtějí si dopřát něco vláčného a sladkého.

Vláčný tvarohový koláč s ovocem – recept

Tento výborný tvarohový koláč je oblíbený pro svou vláčnost, krémovou chuť a bohatou vrstvu čerstvého ovoce. Připravení tohoto koláče může být zábavnou a relaxační aktivitou pro celou rodinu.

Ingredience na vláčný tvarohový koláč s ovocem

  • 250 g hladké mouky
  • 150 g másla
  • 100 g krystalového cukru
  • 1 vejce
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 400 g tvarohu
  • 2 lžíce vanilkového cukru
  • 3 vejce
  • 100 g cukru
  • 500 g smíšeného ovoce (např. jahody, maliny, borůvky)
  • třtinový cukr pro posypání

Postup na tvarohový koláč s ovocem

  1. Nejprve předehřejte troubu na 180 °C a vymažte dortovou formu máslem a posypte trochou mouky.
  2. V míse smíchejte mouku, měkké máslo, krystalový cukr, jedno vejce, prášek do pečiva a špetku soli. Tuto směs hněťte rukama, dokud se nevytvoří těsto.
  3. Rozválejte těsto na plech, aby pokrylo dno a strany formy. Vytvořte okraje a dejte těsto na 10 minut péct, dokud není lehce zlatavé.
  4. Mezitím si připravte náplň. V misce smíchejte tvaroh, vanilkový cukr, tři vejce a cukr dohladka.
  5. Po vytažení těsta z trouby rozprostřete přes něj směs ovoce.
  6. Nalijte tvarohovou směs přes ovoce a vráťte koláč s tvarohem a ovocem zpět do trouby. Pečte dalších 35-40 minut nebo dokud tvarohová náplň ztuhne a vrch má zlatavou barvu.
  7. Hotový vláčný tvarohový koláč nechte vychladnout, posypte třtinovým cukrem a podávejte.
Tento tvarohový dezert je ideální k čaji nebo kávě, a jistě si ho zamilujete.

Koláč z křehkého těsta s tvarohem a ovocem – recept

Když přijde chuť na něco sladkého a lehkého, není nic lepšího než si připravit domácí koláč. Tento recept na nadýchaný a křehký koláč s tvarohem a ovocem je dokonalým způsobem, jak spojit chutné těsto s osvěžujícím ovocem a krémovým tvarohem.

Ingredience na koláč z křehkého těsta s tvarohem a ovocem

Těsto na křehký koláč s tvarohem a ovocem:

  • 200 g hladké mouky
  • 100 g másla (studeného a nakrájeného na kostky)
  • 1 lžíce cukru
  • špetka soli
  • 1 vajíčko
  • 2 lžíce studené vody

Tvarohová náplň na křehký koláč s tvarohem a ovocem:

  • 250 g tvarohu
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 vajíčko

Ovocná vrstva na křehký koláč s tvarohem a ovocem:

  • 2 šálky čerstvého ovoce (například jahody, maliny, meruňky)
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžička skořice

Postup na na koláč z křehkého těsta s tvarohem a ovocem

  1. V míse smíchejte hladkou mouku, cukr a špetku soli. Přidejte nakrájené studené máslo a začněte ho vpracovávat do mouky prsty, dokud nezískáte drobenku.
  2. Přidejte vajíčko a studenou vodu, a rychle zpracujte těsto do hladké konzistence. Pokud je těsto příliš suché, přidejte ještě trochu vody.
  3. Zabalte ho do plastové fólie a dejte alespoň 30 minut odpočinout do lednice.
  4. V misce smíchejte tvaroh, cukr, vanilkový extrakt a vajíčko do hladka. Dejte stranou.
  5. Ovoce očistěte a nakrájejte na menší kousky. Smíchejte ho s cukrem a skořicí.
  6. Troubu předehřejte na 180 °C.
  7. Rozválejte těsto na tenký plát a přeneste ho do dortové formy vyložené pečicím papírem.
  8. Nalejte tvarohovou náplň na těsto a rovnoměrně ji rozetřete.
  9. Na tvarohovou náplň rozložte ovocnou směs.
  10. Koláč pečte v předehřáté troubě přibližně 35-40 minut, nebo dokud nezezlátne.
  11. Po vyjmutí z trouby nechte tento výborný tvarohový koláč vychladnout na pokojovou teplotu. Pak ho můžete krájet na porce a podávat.
Tento křehký koláč s tvarohem a ovocem je vynikajícím způsobem, jak využít sezónní ovoce a udělat si radost nebo potěšit své blízké.

Jednoduchý tvarohový koláč na plech – recept

Tento jednoduchý tvarohový koláč na plech je skvělou volbou pro různé příležitosti, ať už jde o rodinnou oslavu nebo odpolední svačinu. Jeho svěží chuť a krásný vzhled určitě potěší všechny, kteří ho ochutnají.

Dejte se do práce a připravte si tento vynikající tvarohový dezert, který si zaslouží místo ve vaší kuchařce.

Ingredience na jednoduchý tvarohový koláč na plech

  • 250 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 150 g másla
  • 150 g cukru
  • 2 velká vajíčka
  • 500 g tvarohu
  • 100 g krystalového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 citron (kůra a šťáva)
  • 3 lžíce strouhaných mandlí

Postup na jednoduchý tvarohový koláč na plech

  1. Ve velké míse smíchejte hladkou mouku a prášek do pečiva. Přidejte nakrájené máslo a promíchejte tak dlouho, dokud nevznikne drobivá směs.
  2. Přidejte cukr a vajíčka a zpracujte těsto dohladka. Pokud je těsto příliš suché, přidejte lžíci vody.
  3. Těsto nechte odpočívat v lednici alespoň 30 minut.
  4. Tvaroh smíchejte s krystalovým cukrem, vanilkovým cukrem, nastrouhanou kůrou z citronu, citronovou šťávou a strouhané mandle.
  5. Troubu předehřejte na 180 °C a plech vymažte máslem nebo vyložte pečicím papírem.
  6. Těsto rozválejte na velikost plechu a přeneste ho na plech.
  7. Rozetřete tvarohovou náplň na těsto.
  8. Koláč pečte v předehřáté troubě přibližně 30-35 minut, dokud těsto nezezlátne a náplň ztuhne.
  9. Po vychladnutí nakrájejte koláč na čtverce nebo trojúhelníky a podávejte. Můžete posypat moučkovým cukrem nebo ozdobit šlehačkou podle chuti.
Jakýkoli způsob, jak si tvarohový dezert připravit, vás jistě potěší jeho bohatou chutí a možností kreativního experimentování.

Pečení s tvarohem je nejen chutnou, ale i všestrannou kulinářskou dovedností, která otevírá dveře k nekonečnému množství dezertů a pokrmů. Tvaroh přidává do receptů krémovost a vláčnost, čímž zajišťuje, že vaše dobroty budou vždy dokonale vláčné a lahodné.

Vláčný tvarohový koláč je skvělou volbou pro ty, kteří milují kombinaci tvarohu a čokolády či ovoce v jednom. Jeho jedinečná textura a bohatá chuť osloví každého gurmána.

Ať už ho podáváte na oslavách, rodinných setkáních nebo jen tak pro potěšení, vláčný tvarohový koláč vám přinese radost a chvíle sladkého užívání.

Můžete si hrát s různými druhy ovoce podle sezóny a dát tak koláči vždy nový nádech. Tak ho vyzkoušejte a nechte se unést jeho lahodností.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang