
Ingredience
- 2 šálky husté smetany ke šlehání
- 2 šálky polotučné smetany
- 1 šálek cukru
- 2 lžičky vanilkového extraktu
Postup
- Krok 1 – Smíchejte všechny přísady a míchejte, aby se cukr zcela rozpustil. Válec zmrzlinovače naplňte maximálně do dvou třetin. Zmrazte podle pokynů výrobce. Zbylou směs uchovávejte v chladničce, dokud nebude připravena ke zmrazení.
- Krok 2 – Podávejte ihned nebo uchovávejte v zakrytých nádobách v mrazničce.
Jak vyrobit zmrzlinu bez zmrzlinovače?
Žádný zmrzlinovač, žádný problém! Chcete-li vyrobit zmrzlinu bez zmrzlinovače, nalijte zmrzlinovou směs do mělké nádoby (nejlépe skleněné nebo kovové), kterou jste předtím vložili do mrazáku, aby byla pěkně vychlazená.
Uchovávejte ji v nejchladnější části mrazáku, dokud nebude téměř pevná, ale stále dostatečně měkká, aby se dala míchat. Následující tři hodiny zmrzlinu každých 30 minut kontrolujte a míchejte nebo míchejte ručním mixérem, aby byla stále vzdušná a krémová.