
Ať už ho podáváte v chlazených miskách, nebo ho naberete do rozkrojených půlek citronu, tento krémový sorbet ze čtyř složek je sladký i lehce trpký zároveň. Skvěle osvěží každé jídlo.
Ingredience
- 1 šálek cukru
- 1 šálek vody
- 3 lžíce nastrouhané citronové kůry
- 3/4 šálku citronové šťávy
- Sušenky, citronové klínky a další citronová kůra – volitelně
Postup
- Do malého hrnce dejte cukr a vodu; za stálého míchání přiveďte k varu na mírném ohni. Snižte teplotu; vařte odkryté 2 minuty. Nechte zcela vychladnout.
- Vmíchejte citronovou kůru a šťávu. Válec zmrzlinovače naplňte maximálně do dvou třetin; zmrazte podle pokynů výrobce.
- Přeneste sorbet do mrazicí nádoby, přičemž ponechte prostor pro rozšíření. Mrazte, dokud neztuhne, asi 4 hodiny. V případě potřeby podávejte v košíčcích na sušenky s citronovými klínky a posypte další citronovou kůrou.
Nutriční údaje – 1/3 šálku
- 138 kalorií
- 0 tuků (0 nasycených tuků)
- 0 cholesterolu
- 1 mg sodíku
- 36 g sacharidů (34 g cukrů, 0 vlákniny)
- 0 bílkovin