Ať už ho podáváte v chlazených miskách, nebo ho naberete do rozkrojených půlek citronu, tento krémový sorbet ze čtyř složek je sladký i lehce trpký zároveň. Skvěle osvěží každé jídlo.

Ingredience

  • 1 šálek cukru
  • 1 šálek vody
  • 3 lžíce nastrouhané citronové kůry
  • 3/4 šálku citronové šťávy
  • Sušenky, citronové klínky a další citronová kůra – volitelně

Postup

  • Do malého hrnce dejte cukr a vodu; za stálého míchání přiveďte k varu na mírném ohni. Snižte teplotu; vařte odkryté 2 minuty. Nechte zcela vychladnout.
  • Vmíchejte citronovou kůru a šťávu. Válec zmrzlinovače naplňte maximálně do dvou třetin; zmrazte podle pokynů výrobce.
  • Přeneste sorbet do mrazicí nádoby, přičemž ponechte prostor pro rozšíření. Mrazte, dokud neztuhne, asi 4 hodiny. V případě potřeby podávejte v košíčcích na sušenky s citronovými klínky a posypte další citronovou kůrou.

Nutriční údaje – 1/3 šálku

  • 138 kalorií
  • 0 tuků (0 nasycených tuků)
  • 0 cholesterolu
  • 1 mg sodíku
  • 36 g sacharidů (34 g cukrů, 0 vlákniny)
  • 0 bílkovin
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang