Recept na karamelizované vlašské ořechy

CukrovíDezertyDezerty, zákusky a pohárySnacky
vlasske_orechy

Těmito ořechy můžete ozvláštnit svůj oblíbený salát nebo je mlsat jen tak. Způsob přípravy je jednoduchý a efektivní. Ořechy se rovnoměrně obalí a jsou perfektně křupavé.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 5 minut
  • Celkem: 10 minut

Ingredience

  • 1 šálek kousků vlašských ořechů, můžete použít i pekanové ořechy
  • 1/4 šálku bílého krystalového cukru
  • 1 lžíce nesoleného másla

Postup

  1. Rozpalte střední nepřilnavou pánev na středním ohni, přidejte 1 šálek vlašských ořechů, 1/4 šálku krystalového cukru a lžíci másla.
  2. Zahřívejte na mírném ohni 5 minut a často míchejte, aby se směs nepřipálila (zejména ke konci). Když se cukrová směs začne rozpouštět, neustále míchejte, dokud se všechen cukr nerozpustí a ořechy neobalí.
  3. Ihned ořechy přendejte na pečicí papír a oddělte jednotlivé ořechy od sebe. Použití dvou špachtlí tento úkol urychlí.
  4. Jakmile ořechy vychladnou (5-7 minut), můžete je přendat do misky a pochutnat si.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang