
Těmito ořechy můžete ozvláštnit svůj oblíbený salát nebo je mlsat jen tak. Způsob přípravy je jednoduchý a efektivní. Ořechy se rovnoměrně obalí a jsou perfektně křupavé.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Vaření: 5 minut
- Celkem: 10 minut
Ingredience
- 1 šálek kousků vlašských ořechů, můžete použít i pekanové ořechy
- 1/4 šálku bílého krystalového cukru
- 1 lžíce nesoleného másla
Postup
- Rozpalte střední nepřilnavou pánev na středním ohni, přidejte 1 šálek vlašských ořechů, 1/4 šálku krystalového cukru a lžíci másla.
- Zahřívejte na mírném ohni 5 minut a často míchejte, aby se směs nepřipálila (zejména ke konci). Když se cukrová směs začne rozpouštět, neustále míchejte, dokud se všechen cukr nerozpustí a ořechy neobalí.
- Ihned ořechy přendejte na pečicí papír a oddělte jednotlivé ořechy od sebe. Použití dvou špachtlí tento úkol urychlí.
- Jakmile ořechy vychladnou (5-7 minut), můžete je přendat do misky a pochutnat si.