Chtěli byste na víkend upéct něco dobrého, ale nechce se vám trávit hodiny v kuchyni? Upečte rodině tento rychlý, zdravý a velice jednoduchý koláč, kde se snoubí chuť jablek a máku a vytvářejí lahodný dezert, který si bez výčitek můžete dopřát k odpolední kávě.

Recept je opravdu snadný a hlavně zdravý.

Ingredience

Budeme potřebovat:

  • 150 g špaldové mouky
  • 250 g tvarohu
  • 2 vejce
  • citrónová kůra
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 1 panák amaretta
  • hrst sekaných mandlí
  • 50 g mletého máku
  • 1 a 1/2 pl kypřícího prášku bez fosfátů
  • 2 jablka

A jak zní postup?

Postup přípravy

Tvaroh vyšleháme společně s mákem, vejci, citronovou šťávou a citronovou kůrou na hladký krém. Přilijeme amaretto a vmícháme cca 2/3 sekaných mandlí. Na závěr přimícháme špaldovou mouku s kypřícím práškem a vytvoříme hladké těsto bez hrudek.

Určitě jste si všimli, že cukr nepoužívám a jsem zvyklá na přirozenou sladkost základních surovin. Pokud na vás ale bude těsto málo sladké, přidejte trochu sladidla, např. rýžového sirupu. Těsto nalijeme do připravené kulaté formy, ozdobíme jablky, které jsme si pokrájeli na plátky a zasypeme zbytkem mandlí.

Takto připravený koláč pečeme při 180 stupních cca 30 minut. Stav propečení pro jistotu zkontrolujte pomocí špejle, případně ještě dopékejte o chvíli déle.

Doba přípravy: 40 minut

Počet porcí: 8

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang