nepeceny-dort-recept

Pro dokonalý chutný dezert nemusíte nutně zapínat troubu. Tato přehlídka nejrůznějších receptů na nepečený dort vás přesvědčí o tom, že i bez pečení si můžete doma připravit lahodné dorty všech možných chutí. Představujeme vám postupy na jednoduché nepečené recepty.

Nepečené dorty s tvarohem

Nejrůznější nepečené dorty s tvarohem se těší velké popularitě mezi malými i velkými strávníky. Nepečené dorty s tvarohem jsou obvykle velmi snadné na přípravu – jako například tento nepečený kokosový dort s tvarohem.

Studený dort

Pokud byste se potřebovali zchladit, můžete si doma připravit osvěžující studený dort, který je báječnou letní variantou klasického nepečeného lehkého dortu.

Receptů na studené dorty existuje poměrně dost. V případě, že spěcháte, nebo se vám nechce v kuchyni trávit příliš mnoho času, můžete si připravit zmrzlinový dort.

nejlepsi-recept-na-zmrzlinovy-dort
Zmrzlinový dort vás dokonale osvěží

Nepečené dorty s mascarpone

Chcete do přípravy domácího dortu vnést kousek slunné Itálie? Pak můžete vyzkoušet nejrůznější nepečené dorty s mascarpone. Díky této luxusní přísadě budou vaše nepečené dorty s mascarpone bohaté, nadýchané a opravdu chutné.

Nepečený dort s mascarpone a jahodami – recept

Jedním z vynikajících příkladů nepečených dortů s mascarpone je tento lahodný nepečený dort s mascarpone a jahodami.

Ingredience na nepečený dort s mascarpone a jahodami

Na korpus

  • 1 a 1/2 šálku rozdrobených sušenek
  • 4 lžíce rozpuštěného másla

Na náplň

  • 220 g sýra mascarpone při pokojové teplotě
  • ¼ šálku plus 3 lžíce cukru krystal
  • 2 šálky tučné smetany
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • ¼ lžičky mandlového extraktu
  • špetka soli

Na ozdobu

  • 1 šálek nakrájených jahod

Nepečený dort s mascarpone a jahodami – postup

  1. Sušenky vložte do kuchyňského robotu a zpracujte je na jemno. Přidejte rozpuštěné máslo a mixujte, dokud směs nebude mít strukturu vlhkého písku. Drobky nasypte do vhodné formy a přitlačte je na dno do kompaktní, rovnoměrné vrstvy. Vložte do mrazáku.
  2. Ve velké míse vyšlehejte ručním šlehačem mascarpone a ¼ hrnku cukru, dokud se zcela nespojí.
  3. V samostatné míse smíchejte hustou smetanu, zbývající 3 lžíce cukru, vanilkový extrakt, mandlový extrakt a špetku soli.
  4. Stejnými ručními šlehači (není třeba je umývat) vyšlehejte směs do měkkých špiček.
  5. Asi třetinu šlehačky seškrábněte do směsi mascarpone a šlehejte, dokud se směs nespojí.
  6. Přidejte další třetinu mascarpone a gumovou stěrkou vmíchejte šlehačku do odlehčeného mascarpone. Přidejte zbytek šlehačky a míchejte, dokud se směs nespojí.
  7. Náplň naškrábejte na studený korpus a rozetřete ji do rovnoměrné vrstvy. Zakryjte formu a nechte ji 1 hodinu (nebo až přes noc) zmrazit.
  8. Vyjměte dort a pokryjte jej nakrájenými jahodami.
nepeceny-dort-s-jahodami-2995971
Nepečený dort s jahodami je skvělou verzí nepečeného dezertu

Nepečený dort s ovocem – recept

Máte rádi kombinaci pekanových ořechů a ovoce? Pak vás jistě potěší tento recept na nepečený dort s ovocem, který je snadný na přípravu a nevyžaduje žádné pečení.

Nepečený dort s ovocem – ingredience

  • 500 g rozpůlených kandovaných třešní
  • 4 šálky nasekaných pekanových ořechů
  • 1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 1 šálek kokosových vloček
  • 1 šálek rozinek
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 balení vanilkových oplatek, rozdrcených

Nepečený dort s ovocem – postup

  1. Ve velké míse smíchejte kandované třešně, nasekané pekanové ořechy, slazené kondenzované mléko, kokosové mléko, kokosové vločky, rozinky, vanilku a drcené vanilkové oplatky.
  2. Vložte do formy a uložte do chladničky.

Nepečený ovocný dort – recept

Máte raději dorty s obsahem šlehačky? Můžete vyzkoušet tento nepečený ovocný dort, ve kterém si šlehačku vychutnáte opravdu dosytosti.

Nepečený ovocný dort ingredience

  • 1 meloun cantaloupe
  • 1 vodní meloun
  • 1 medový meloun
  • 3 kiwi
  • 500 ml tučné smetany
  • maliny
  • borůvky
  • jahody
  • plátky mandlí

Nepečený ovocný dort – postup

  1. Z vodního melounu, melounu cantaloupe a medového melounu nakrájejte 3 silné plátky.
  2. Ze středu medového melounu odstraňte semínka a místo nich použijte stejně silné plátky kiwi.
  3. Plátky melounu skládejte střídavě na sebe, dokud nebude všech 9 plátků na sobě. Poté pomocí nože odstraňte slupky ze všech plodů – vznikne tak vysoký válec. Odstraňte slupky a dejte je stranou.
  4. Vyšlehejte hustou smetanu a zakryjte jí válec s ovocem.
  5. Povrch ozdobte malinami a borůvkami. Základ ozdobte kostkami melounu nakrájenými ze zbytku.
  6. Boky ozdobte rozpůlenými jahodami. Vše pak dozdobte plátky mandlí. Nakrájejte plátky, podávejte a pochutnejte si.

Dort za studena – recept

Pokud z jakéhokoliv důvodu nemůžete nebo nechcete péct, můžete si připravit tento vynikající dort za studena, ke kterému se určitě budete rádi neustále vracet.

Dort za studena – ingredience

  • 3 šálky tučné smetany
  • 1/2 šálku moučkového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 64 tenkých oplatek Oreo Thins nebo podobných

Dort za studena – postup

  1. Ve velké míse ručním mixérem (nebo v míse stojanového mixéru pomocí šlehacího nástavce) vyšlehejte hustou smetanu, moučkový cukr a vanilku do tuhých špiček.
  2. Na dno vhodné formy rozetřete velmi tenkou vrstvu šlehačky a na ni rovnoměrnou vrstvu celých sušenek Oreo nebo sušenek.
  3. Na sušenky rozetřete další šlehačku a postup vrstvení opakujte, dokud nebudete mít 4 vrstvy sušenek.
  4. Na vrchní část naneste poslední vrstvu šlehačky. Dort uložte do chladničky, dokud sušenky nezměknou, nejméně 4 hodiny a maximálně přes noc.
  5. Když je připraven k podávání, ozdobte ho rozdrcenými sušenkami a nakrájejte na plátky.

Nepečený piškotový dort – recept

Kdo by nemiloval piškoty? Tuto oblíbenou pochoutku můžete použít také jako korpus pro nepečený piškotový dort.

Nepečený piškotový dort ingredience

  • 750 ml zakysané smetany
  • Balíček piškotů
  • 250 g tučného tvarohu
  • 500 g ovoce dle chuti (jahody, směs lesního ovoce)
  • 40 g cukru krystal

Nepečený piškotový dort postup

  1. Ve velké míse smíchejte kysanou smetanu s tvarohem. Důkladně promíchejte a přidejte cukr.
  2. Ovoce nakrájejte na kousky.
  3. Připravte si vhodnou dortovou formu a její dno vyložte piškoty. Vrstvu piškotů potřete směsí tvarhu a posypejte ovocem.
  4. Položte další vrstvu piškotů.
  5. Druhou vrstvu piškotů rovněž potřete krémovou směsí a položte ovoce.
  6. Nepečený piškotový dort uložte na 24 hodin do ledničky, podávejte chlazený.

Nepečený tvarohový dort – recept

Připravte si doma dokonalý nepečený tvarohový dort, který vás potěší svou lehkostí a báječnou chutí.

Nepečený tvarohový dort – ingredience

Na korpus

  • 2 šálky rozdrobených sušenek
  • 1/3 šálku tmavého cukru
  • 1/2 šálku rozpuštěného másla

Na náplň

  • 1 a 1/4 šálku tučné šlehačky
  • 680 g tvarohu
  • 1/2 šálku cukru krystal
  • 2 lžíce cukru moučky
  • 1/4 šálku kysané smetany
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup na nepečený tvarohový dort

  1. Vymíchejte ingredience na krustu z grahamových sušenek. Nalijte do vhodné formy a velmi pevně přimáčkněte. Během přípravy náplně nechte koláč 10-20 minut zmrazit.
  2. Vychladlou smetanu vyšlehejte ručním mixérem nebo stojanovým mixérem s nástavcem na šlehání do tuhých špiček při středně vysokých otáčkách asi 4-5 minut. Odstavte.
  3. Pomocí ručního nebo stojanového mixéru s nástavcem na šlehání nebo pádly vyšlehejte tvaroh a krystalový cukr při střední rychlosti do dokonale hladké a krémové konzistence. Podle potřeby seškrábejte gumovou stěrkou stěny a dno mísy.
  4. Přidejte moučkový cukr, zakysanou smetanu, citronovou šťávu a vanilkový extrakt.
  5. Šlehejte 2-3 minuty při středně vysokých otáčkách, dokud nebude hmota hladká a spojená. Dbejte na to, aby se v tvarohu netvořily velké hrudky. Pokud se hrudky objeví, pokračujte ve šlehání, dokud nebude hladký.
  6. Pomocí mixéru na nízké otáčky nebo gumové stěrky vmíchejte šlehačku do tvarohové náplně, dokud se nespojí. K tomu je třeba několikrát otočit gumovou stěrkou.
  7. Vyjměte korpus z mrazáku a rozetřete náplň do korpusu.
  8. Pevně přikryjte plastovou fólií nebo alobalem a uložte do chladničky nejméně na 6-8 hodin a maximálně na 2 dny.
  9. Vychladlý tvarohový dort uvolněte nožem z okraje formy a poté okraj odstraňte. Čistým ostrým nožem ho nakrájejte na plátky k podávání. Aby byly plátky čisté, otřete nůž mezi jednotlivými plátky.

Nepečený tvarohový dort s ovocem – recept

Chcete si pochutnat na dezertu s lesním ovocem? Využijte tento recept, se kterým si připravíte lahodný nepečený tvarohový dort s ovocem.

Ingredience na nepečený tvarohový dort s ovocem

Na korpus

  • 2 šálky rozdrobených sušenek
  • 2 lžičky cukru
  • špetka soli
  • 6 lžic rozpuštěného másla

Na náplň

  • 460 g smetanového sýra
  • 1 šálek moučkového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 šálky tučné smetany
  • ½ lžičky vanilkového extraktu
  • 1 lžíce moučkového cukru

Na ozdobu

  • 1 šálek ostružin
  • 1 šálek malin
  • 1 šálek malých jahod rozkrojených napůl
  • 1 šálek borůvek

Nepečený tvarohový dort s ovocem – postup

  1. Ve velké míse smíchejte sušenky, cukr a sůl. Prošlehejte a spojte. Přidejte rozpuštěné máslo a šlehejte, dokud nezvlhne a nespojí se.
  2. Pokud se vám zdá, že je to stále příliš suché, přidejte další rozpuštěné máslo po 1 lžíci.
  3. Nasypte drobky do vhodné formy, pečlivě vtlačte na dno a postupujte po stěnách a tlačte, dokud se nevytvoří silnější krusta.
  4. Vložte na 30 minut do mrazáku.
  5. Poté vyšlehejte smetanový sýr a 1 šálek moučkového cukru, dokud se nespojí. Přidejte 1 lžičku vanilky a šlehejte, dokud se nespojí. Směs vyjměte a dejte do velké mísy.
  6. Poté do mísy elektrického mixéru přidejte hustou smetanu, ½ lžičky vanilky a 1 lžíci moučkového cukru. Směs smetany šlehejte na nejvyšší výkon, dokud se nevytvoří tuhé špičky.
  7. Přidejte směs smetanového sýra, ke šlehačce a šlehejte, dokud se nespojí.
  8. Nalijte směs do vychladlého korpusu a uhlaďte ji stěrkou.
  9. Přikryjte fólií. Vložte do chladničky alespoň na 2 hodiny, aby ztuhl, ideálně ale přes noc.
  10. Těsně před podáváním ozdobte ovocem.

Nepečená buchta – recept

Nepečená buchta je v řadě domácností oblíbenou pochoutkou nejen na víkendy. Připravte si dokonalou rychlou nepečenou buchtu snadno.

Ingredience na nepečenou buchtu

  • 2 balení ovocného kompotu (jahodový nebo broskvový)
  • 1 balení piškotů
  • 4 lžíce cukru krystal
  • 1 balení vanilkové cukru
  • 4 šálky zakysané smetany

Nepečená buchta postup

  1. Ve velké míse důkladně smíchejte zakysanou smetanu s cukrem a dejte do ledničky.
  2. Na dno vhodné formy položte v jedné vrstvě piškoty a polijte 1/2 smetanové směsi.
  3. Poskládejte další vrstvu piškotů a poté vrstvu ovoce z kompotu.
  4. Na vrstvu ovoce položte vrstvu piškotů, opatrně zalijte smetanovou směsí a završte další vrstvou piškotů.
  5. Formu s nepečenou buchtou přikryjte fólií a uložte na 12-24 hodin do chladničky.
  6. Podávejte chlazené.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang