Ingredience

  • 1 balení směsi na čokoládový dort
  • 2 l čokoládové zmrzliny, změklé

Postup

  • Krok 1 – Připravte koláč podle návodu na obalu; upečte ho v pekáči o rozměrech 23×33 cm a nechte zcela vychladnout.
  • Krok 2 – Použijte zmrzlinu, která se dodává v obdélníkovém kartonu. Vyjměte karton a pomocí provázku nebo dentální nitě rozřízněte zmrzlinu podélně na polovinu (delší stranou na delší stranu) a položte obě vrstvy vedle sebe na kus voskovaného papíru.
  • Krok 3 – Vychladlý dort položte na zmrzlinu. Dort a zmrzlinu ořízněte tak, aby okraje lícovaly.
  • Krok 4 – Přes dort položte prkénko nebo servírovací talíř, přidržte se voskovaného papíru a prkénka a zmrzlinový dort otočte. Odstraňte voskovaný papír a vyhlaďte šev mezi zmrzlinovými pláty.
  • Krok 5 – Přikryjte voskovaným papírem a zmrazte, dokud nebude velmi pevný. Ozdobte podle potřeby.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang