
Když přijde řeč na tento čokoládový cheesecake, každý je milovníkem čokolády. Rozplývá se v ústech a je velmi vláčný.
Ingredience
- 1 hrnek drcených čokoládových oplatek
- 3 lžíce cukru
- 3 lžíce rozpuštěného másla
- Jahody a hoblinky bílé čokolády, volitelně
Na náplň:
- 2 hrnky čokolády
- 2 balení smetanového sýra, změklého
- 3/4 hrnku cukru
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 velká vejce pokojové teploty, lehce našlehaná
- 1 lžička vanilkového extraktu
Postup
- V malé misce smíchejte sušenkovou drť a cukr a poté vmíchejte rozpuštěné máslo. Vtlačte je na dno vymazané formy a dejte stranou.
- Rozpusťte čokoládu a míchejte, dokud nevznikne hladká hmota. Odstavte.
- Ve velké míse vyšlehejte smetanový sýr, cukr a mouku dohladka. Přidejte vejce a šlehejte na nízkém stupni, dokud se nespojí. Vmíchejte vanilku a rozpuštěnou čokoládu. Náplň nalijte na korpus.
- Pečte na 175 °C 40-45 minut nebo dokud střed není téměř pevný. Nechte 10 minut chladnout na mřížce, poté nožem přejeďte podél vnitřního okraje formy a nechte asi hodinu vychladnout.
- Podávejte ozdobené jahodami a hoblinkami bílé čokolády.