cokoladovy-cheesecake

Když přijde řeč na tento čokoládový cheesecake, každý je milovníkem čokolády. Rozplývá se v ústech a je velmi vláčný.

Ingredience

  • 1 hrnek drcených čokoládových oplatek
  • 3 lžíce cukru
  • 3 lžíce rozpuštěného másla
  • Jahody a hoblinky bílé čokolády, volitelně

Na náplň:

  • 2 hrnky čokolády
  • 2 balení smetanového sýra, změklého
  • 3/4 hrnku cukru
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 velká vejce pokojové teploty, lehce našlehaná
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup

  1. V malé misce smíchejte sušenkovou drť a cukr a poté vmíchejte rozpuštěné máslo. Vtlačte je na dno vymazané formy a dejte stranou.
  2. Rozpusťte čokoládu a míchejte, dokud nevznikne hladká hmota. Odstavte.
  3. Ve velké míse vyšlehejte smetanový sýr, cukr a mouku dohladka. Přidejte vejce a šlehejte na nízkém stupni, dokud se nespojí. Vmíchejte vanilku a rozpuštěnou čokoládu. Náplň nalijte na korpus.
  4. Pečte na 175 °C 40-45 minut nebo dokud střed není téměř pevný. Nechte 10 minut chladnout na mřížce, poté nožem přejeďte podél vnitřního okraje formy a nechte asi hodinu vychladnout.
  5. Podávejte ozdobené jahodami a hoblinkami bílé čokolády.
IngredienceRecept

© 2023 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang