Extrémně čokoládový dort Hershey's

Extrémně čokoládový dort s čokoládovou máslovou polevou je ten nejlepší dort na světě.

Příprava

  • Příprava: 30 minut
  • Vaření: 30 minut
  • Celkem: 1 hodina
  • Počet porcí: 12

Ingredience

  • 2 šálky bílého cukru
  • 1 a ¾ šálku hladké mouky
  • ¾ šálku neslazeného kakaového prášku
  • 1 a ½ lžičky jedlé sody
  • 1 a ½ lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička soli
  • 2 velká vejce
  • 1 šálek mléka
  • ½ šálku rostlinného oleje
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1 šálek vroucí vody

Na polevu:

  • ¾ hrnku nesoleného másla
  • 5 a ⅓ šálků moučkového cukru
  • 1 a ½ šálku neslazeného kakaového prášku
  • ⅔ šálku mléka
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup

  1. Předehřejte troubu na 175 °C. Vymažte a vysypte moukou dvě 22 cm kulaté dortové formy.
  2. V míse smíchejte cukr, mouku, kakao, jedlou sodu, prášek do pečiva a sůl.
  3. Přidejte vejce, mléko, olej a vanilku a 3 minuty míchejte elektrickým mixérem.
  4. Poté vmíchejte vroucí vodu.
  5. Dort rovnoměrně nalijte do připravených forem.
  6. Pečte v předehřáté troubě, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá, 30 až 35 minut.
  7. Před vyjmutím z formy nechte 10 minut vychladnout.
  8. Zatímco dorty chladnou, připravte polevu: máslo rozmixujte elektrickým mixérem do světlé a nadýchané pěny.
  9. Střídavě s mlékem a vanilkou vmíchejte moučkový cukr a kakao.
  10. Vyšlehejte do hladké roztíratelné konzistence.
  11. Vrstvy vychladlého dortu vodorovně rozdělte, každou vrstvu potřete polevou a naskládejte je na servírovací talíř.
  12. Vnější stranu dortu potřete zbývající polevou.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang