Nejlepší recept na petit fours

Čokoládové dortyDezertyKoláče a buchty
petit-fours-7518952

Perfektní pochoutka na jedno kousnutí, tyto Petit Fours jsou skvělé na večírcích, svatbách, při čaji a dalších příležitostech. Měkký dort s malinovou marmeládou a máslovým krémem, který je pokrytý bílou čokoládovou polevou.

Tyto drobné zákusky jsou všestranným dezertem, protože jsou vítány na všech oslavách, od těch dětských až po narozeninové párty. Mají pověst náročného dezertu, protože jsou tak malé a jemné, ale ve skutečnosti jsou tyto zákusky docela jednoduché.

Připravte se na to, že po přípravě těchto krásných zákusků uděláte na své hosty dojem.

Tipy na přípravu

  • Vyrobte si pomůcku pro řezání tak, že si na kus papíru vyznačte 30 cm. Pomocí vodítka uděláte malé řezy, které vám pomohou nakrájet dokonalé a rovnoměrné čtverce.
  • Petit fours můžete naplnit džemem, citronovým tvarohem, marcipánem nebo třeba karamelem. Dbejte jen na to, abyste náplní šetřili, protože při přeplnění budou vrstvy stékat.
  • Ujistěte se, že máslo, vejce, mléko a smetanový sýr mají pokojovou teplotu, aby se vše promíchalo a rovnoměrně propeklo.
  • Do těsta nepřidávejte všechny suché a mokré přísady najednou.
  • Při rozpouštění bílé čokolády v misce nad hrncem s vroucí vodou nesmí do misky vniknout žádná voda.
  • Bílé čokoládové kousky se nerozpouštějí tak hladce. Bílá čokoláda se také v mikrovlnné troubě připaluje, takže udělejte krok navíc a použijte k rozpouštění čokolády metodu dvojitého kotle.

Co je to petit fours

Petit fours jsou křehké malé koláčky, které pocházejí z Francie. Jejich název v překladu znamená „malá pec“, protože petit fours se pekly v teple cihlových pecí, které se v minulosti používaly k pečení chleba.

Příprava

  • Příprava: 1 hodina
  • Vaření: 28 minut
  • Celkem: 2 hodiny 28 minut
  • Počet porcí: 75 koláčků

Ingredience

Na těsto:

  • 360 g šálky hladké mouky
  • 1 a ¼ lžičky prášku do pečiva
  • ½ lžičky soli
  • 339 g másla pokojové teploty
  • 450 g cukru
  • 226 g smetanového sýra pokojové teploty
  • 5 velkých vajec pokojové teploty
  • 2 lžičky vanilky
  • 120 ml mléka pokojové teploty

Na krém:

  • 170 g hrnku másla pokojové teploty
  • 3 a ½ šálku moučkového cukru
  • 1 a ½ lžičky vanilky
  • 3 lžíce mléka nebo smetany pokojové teploty
  • ¼ lžičky soli
  • 1 sklenice malinového džemu

Na polevu:

  • 226 g bílé čokolády, nasekané
  • 60 ml šálku kukuřičného sirupu
  • 420 g moučkového cukru
  • 80 ml
  • horké vody

Ingredience

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Plech vyložte pečícím papírem.
  3. Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl, prošlehejte a dejte stranou.
  4. Máslo utřete do pěny.
  5. Přidejte cukr a pak mixujte na nejvyšší výkon, dokud nebude směs lehká a nadýchaná.
  6. Přidejte smetanový sýr a míchejte, dokud se nespojí.
  7. Při míchání na střední rychlost vhazujte vejce jedno po druhém.
  8. Poté vmíchejte vanilku.
  9. Ve třech dávkách střídavě s mlékem přidávejte moučnou směs a míchejte, dokud se téměř nespojí.
  10. Vmíchejte všechny nerozmixované kousky mouky nebo másla.
  11. Nalijte je na vyložený plech a uhlaďte do rovnoměrné vrstvy.
  12. Několikrát poklepejte na plech, aby se uvolnily větší vzduchové bubliny.
  13. Pečte 25-30 minut.
  14. Nechte 5 minut vychladnout.
  15. Poté vyklopte.
  16. Odlepte papír a dejte stranou, aby zcela vychladl.

Na krém:

  1. Zatímco dort chladne, utřete máslo o pokojové teplotě se solí, pak přidejte moučkový cukr a vanilku a míchejte na nízkém stupni.
  2. Po lžících přilévejte mléko nebo smetanu, dokud nedosáhnete požadované konzistence.

Mezitím:

  1. Dort rozkrojte na dva obdélníky a každý z nich rozřízněte uprostřed.
  2. Dort otevřete a jednu polovinu potřete tenkou vrstvou máslového krému a druhou velmi tenkou vrstvou malinové marmelády.
  3. Vrstvy dortu spojte k sobě, abyste měli dvouvrstvý dort s malinovým džemem a máslovým krémem uprostřed.
  4. Položte je na plech, přikryjte a nechte asi 30 minut nebo do ztuhnutí zmrazit.
  5. Okraje zmrzlého dortu odřízněte, pak nakrájejte na kostky o velikosti 3 cm.
  6. Vraťte do mrazáku, aby se zchladil, zatímco budete připravovat polevu.

Na polevu a dekoraci:

  1. Zatímco petit fours mrznou, rozpusťte nasekanou bílou čokoládu v misce postavené nad hrncem s vroucí vodou a občas ji promíchejte.
  2. Zatímco se čokoláda rozpouští, prosejeme do velké mísy moučkový cukr, přidáme horkou vodu a kukuřičný sirup a mícháme, dokud se nespojí.
  3. Rozpuštěnou bílou čokoládu vmíchejte do hladké hmoty, pokud je konzistence fondánu trochu hustá, můžete po lžičkách vmíchat více horké vody.
  4. Vyjměte kostky koláče z mrazáku, jednu z nich napíchněte na vidličku a spodní část namočte do fondánu.
  5. Zvedněte a lžící přelijte další fondán, dokud nejsou pokryty i boky.
  6. Poklepejte na okraj misky, abyste odstranili přebytečný fondán, a poté vraťte na stojan, aby ztuhl.
  7. Postup opakujte i u zbývajících kostek.
  8. Petit fours budou tuhnout hodinu nebo dvě.
  9. Ozdobte rozpuštěnou bílou čokoládou.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang