Nejlepší čokoládový dort – recept

Čokoládové dortyDezertyDezerty, zákusky a poháryDortyZákusky

Extra čokoládový dort o třech ingrediencích. Vysokoprocentní čokoláda, máslo (nebo ghí) a šťastná vajíčka. Nic víc, nic míň. Tak koukněte níže, jak na to. 

Porce: 12 kusů

Doba přípravy: 15 minut

Doba pečení: 25 minut

Ingredience:

  • 150 g vysokoprocentní čokolády (85 % i více)
  • 100 g bio másla (nebo ghí) (může být i normální máslo)
  • 6 vajíček
img_0059-5951017

TIP: Další dort ze tří ingrediencí je třeba dort Pavlova. Není nad starý dobrý krtkův dort s lahodnou kombinací banánů a stracciatellové náplně. Lze si ho připravit i doma, třeba jako krtkův dort na plech.

Postup:

  • Připravte si dortovou formu s průměrem maximálně 20 cm.
  • Vyložte ji pečlivě pečícím papírem a dejte předehřát troubu na 130 °C.
  • Čokoládu si nalámejte na kousky a rozpusťte ji ve vodní lázni.
  • Ke konci rozpouštění přidejte máslo nakrájené na kousky.
  • Mezitím si oddělte žloutky od bílků. Žloutky vyšlehejte s rozpuštěnou čokoládou a máslem. Bílky vyšlehejte se špetkou soli do pěny.
  • Poté sníh z bílků opatrně vmíchejte do čokoládové směsi a nalijte do formy.
  • Dortovou formu přemístěte do většího plechu nebo pekáče a zalijte horkou vodou alespoň do poloviny výšky těsta.
  • Dort pečte přibližně 25 minut, poté nechte vychladnout a skladujte v lednici.

Před servírováním můžete jednotlivé kousky posypat skořicí a sušenými plátky růží. 

IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang