
Extra čokoládový dort o třech ingrediencích. Vysokoprocentní čokoláda, máslo (nebo ghí) a šťastná vajíčka. Nic víc, nic míň. Tak koukněte níže, jak na to.
Porce: 12 kusů
Doba přípravy: 15 minut
Doba pečení: 25 minut
Ingredience:
- 150 g vysokoprocentní čokolády (85 % i více)
- 100 g bio másla (nebo ghí) (může být i normální máslo)
- 6 vajíček

TIP: Další dort ze tří ingrediencí je třeba dort Pavlova. Není nad starý dobrý krtkův dort s lahodnou kombinací banánů a stracciatellové náplně. Lze si ho připravit i doma, třeba jako krtkův dort na plech.
Postup:
- Připravte si dortovou formu s průměrem maximálně 20 cm.
- Vyložte ji pečlivě pečícím papírem a dejte předehřát troubu na 130 °C.
- Čokoládu si nalámejte na kousky a rozpusťte ji ve vodní lázni.
- Ke konci rozpouštění přidejte máslo nakrájené na kousky.
- Mezitím si oddělte žloutky od bílků. Žloutky vyšlehejte s rozpuštěnou čokoládou a máslem. Bílky vyšlehejte se špetkou soli do pěny.
- Poté sníh z bílků opatrně vmíchejte do čokoládové směsi a nalijte do formy.
- Dortovou formu přemístěte do většího plechu nebo pekáče a zalijte horkou vodou alespoň do poloviny výšky těsta.
- Dort pečte přibližně 25 minut, poté nechte vychladnout a skladujte v lednici.
Před servírováním můžete jednotlivé kousky posypat skořicí a sušenými plátky růží.