ganache

Čokoládová ganache je recept ze 2 ingrediencí s prakticky nekonečným množstvím využití. Pro nejlepší chuť ganache doporučujeme použít čokoládu s vyšším obsahem kakaa.

K výrobě klasické čokoládové ganache potřebujete pouze dvě ingredience a několik minut. Tuto čokoládovou polevu využijete při zdobení cukroví, dortů i na buchtu.

Ingredience

  • 240 g kvalitní čokolády, jemně nasekané
  • 240 ml tučné smetany ke šlehání

Pokyny

  1. Nasekanou čokoládu vložte do středně velké žáruvzdorné mísy. Smetanu zahřívejte v malém hrnci na mírném ohni, dokud nezačne mírně vřít. Nenechte ji přejít do prudkého varu!
  2. Nalijte smetanu na čokoládu a nechte ji 2–3 minuty odstát, aby čokoláda trochu změkla.
  3. Kovovou lžící nebo malou gumovou stěrkou velmi pomalu míchejte, dokud se čokoláda zcela nespojí a nerozpustí. Čím jemněji čokoládu nasekáte, tím rychleji se rozpustí.
  4. Ganache nechte při pokojové teplotě vychladnout a zhoustnout. Úplně vychladne do 2 hodin.
  5. Vychlazenou, ztuhlou ganache šlehejte, dokud nezíská světlou barvu a strukturu.
  6. Ganache můžete okamžitě použít. Při kvalitním zakrytí vydrží v lednici až 5 dní, v mrazáku 3 měsíce.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang