Napoleonské řezy Mille Feuille

DezertyDezerty, zákusky a poháryŘezyZákusky

Překvapte všechny svými pokročilými cukrářskými dovednostmi díky tomuto snadnému receptu na napoleonské řezy! Vše, co potřebujete, je rozmrazené listové těsto a trocha bílého cukru. Lahodná a elegantní prezentace dezertu, který je jednodušší, než vypadá!

Příprava

  • Příprava: 30 minut
  • Pečení: 25 minut
  • Celkem: 55 minut
  • Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 balíček mraženého listového těsta, rozmrazený
  • 2 lžičky bílého cukru nebo podle potřeby na posypání

Postup

Předehřejte troubu na 200 °C. Plech na pečení vyložte pečícím papírem. Těsto rozdělte na 4 čtverce a položte je na připravený plech. Těsto po celé ploše propíchejte hroty vidličky, aby se při pečení příliš nezvedalo. Pláty těsta lehce posypeme bílým krystalovým cukrem.

Přikryjte listem pečícího papíru a vrstvou alobalu. Navrch položte další pečicí papír, abyste na těsto při pečení mohli trochu přitlačit.

Pečte v předehřáté troubě 15 minut; odstraňte alobal a opatrně odlepte pečící papír. Vraťte plech do trouby a pečte, dokud těsto krásně nezhnědne, 10 až 15 minut. Před krájením přeneseme na chladicí mřížku a necháme zcela vychladnout.

Pláty těsta vyrovnejte tak, že ostrým zubatým nožem lehkým pohybem oříznete nerovné okraje, aby se těsto nepolámalo. Každý obdélník rozkrojte příčně na 3 stejné menší obdélníky. Na každý řez použijte 3 malé obdélníky těsta. Poté naplňte cukrářským krémem a ovocem.

Výživové údaje na jednu porci

  • 683 kalorií
  • bílkoviny 8,9 g
  • sacharidy 57,3 g
  • tuk 46,7 g
  • sodík 305 mg
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang