Rychlé a jednoduché banánové muffiny – recept

DezertyDezerty, zákusky a poháryMuffinySladké pečivo
bananove-muffiny-4

Tyto banánové muffiny jsou vláčné a voní po másle a skořici. Báječně chutnají jen tak, ale můžete je doplnit i nasekanými vlašskými ořechy nebo kousky čokolády. Na začátek potřebujete však jen 3 zralé banány a několik základních surovin.

Banánový chlebíček je skvělý, ale muffiny jsou rychlejší, pohodlnější, snadno se dají přenášet. Pokud máte doma přezrálé banány, které už nikdo nechce jíst, směle se pusťte do pečení.

Tyto rychlé a snadné banánové muffiny upečete za 30 minut, takže pokud potřebujete být v kuchyni a z kuchyně rychle venku, tento recept vás zachrání.

Ingredience na 10–12 ks

  • 1,5 šálku (188 g) hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • 0,5 lžičky soli
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
  • 3 velké zralé banány
  • 6 lžic (85 g) rozpuštěného másla (nebo rozpuštěného kokosového oleje)
  • 2/3 šálku (135 g) třtinového nebo krystalového cukru
  • 1 velké vejce, pokojové teploty
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 lžíce (30 ml) mléka
  • volitelně: 1 šálek nasekaných vlašských ořechů, pekanových ořechů nebo kousků čokolády

Postup

  1. Předehřejte troubu na 218 °C. Připravte si formu na muffiny a vytřete ji olejem použijte papírové košíčky.
    V míse promíchejte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl, skořici a muškátový oříšek. V další míse rozmačkejte banány.
  2. Vyšlehejte rozpuštěné máslo, hnědý cukr, vejce, vanilkový extrakt a mléko. Přidejte rozmačkané banány.
  3. Suché přísady přilijte k mokrým a šlehejte, dokud se nespojí. Pokud přidáváte ořechy nebo čokoládové lupínky, přimíchejte je nyní. Těsto bude husté.
  4. Lžící nandejte těsto do formiček a naplňte je až po vrch. Pečte 5 minut při teplotě 220 °C a poté snižte teplotu na 177 °C.
  5. Pečte dalších 16–18 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.
  6. Muffiny nechte 5 minut vychladnout ve formě a poté je přendejte na drátěnou mřížku, kde budou dále chladnout.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang