pexels-photo-326618

Tato bábovka je díky zakysané smetaně dokonale vláčná a nadýchaná. Při servírování ji můžete posypat moučkovým cukrem a ozdobit čerstvým ovocem.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Pečení: 1 hodina
  • Celkem: 1 hodina 15 minut

Ingredience

  • 1 šálek změklého másla
  • 3 šálky cukru
  • 6 velkých vajec, pokojové teploty
  • 3 šálky hladké mouky
  • 1/4 lžičky jedlé sody
  • 1/4 lžičky soli
  • 1 šálek zakysané smetany
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • moučkový cukr, nepovinně

Postup

  1. V míse vyšlehejte máslo s cukrem do světlé a nadýchané pěny (5-7 minut). Po jednom přidávejte vejce a dobře prošlehejte.
  2. Smíchejte mouku, jedlou sodu a sůl; střídavě se zakysanou smetanou a vanilkou je přidávejte do krémové směsi. Šlehejte na nízkém stupni, dokud se nespojí.
  3. Nalijte do vymazané a moukou vysypané formy na bábovku.
  4. Pečte při teplotě 170 °C zhruba 1-1,5 hodiny, dokud po zapíchnutí špejle do těsta zůstane po vytáhnutí čistá.
  5. Teplou bábovku posypte moučkovým cukrem a při servírování můžete ozdobit čerstvým ovocem.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang