
Tato bábovka je díky zakysané smetaně dokonale vláčná a nadýchaná. Při servírování ji můžete posypat moučkovým cukrem a ozdobit čerstvým ovocem.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Pečení: 1 hodina
- Celkem: 1 hodina 15 minut
Ingredience
- 1 šálek změklého másla
- 3 šálky cukru
- 6 velkých vajec, pokojové teploty
- 3 šálky hladké mouky
- 1/4 lžičky jedlé sody
- 1/4 lžičky soli
- 1 šálek zakysané smetany
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- moučkový cukr, nepovinně
Postup
- V míse vyšlehejte máslo s cukrem do světlé a nadýchané pěny (5-7 minut). Po jednom přidávejte vejce a dobře prošlehejte.
- Smíchejte mouku, jedlou sodu a sůl; střídavě se zakysanou smetanou a vanilkou je přidávejte do krémové směsi. Šlehejte na nízkém stupni, dokud se nespojí.
- Nalijte do vymazané a moukou vysypané formy na bábovku.
- Pečte při teplotě 170 °C zhruba 1-1,5 hodiny, dokud po zapíchnutí špejle do těsta zůstane po vytáhnutí čistá.
- Teplou bábovku posypte moučkovým cukrem a při servírování můžete ozdobit čerstvým ovocem.