Nejlepší recept na dýňovou bábovku

BábovkyDezertyDezerty, zákusky a poháryMoučníky
dynova-babovka-6004734

Tento recept na dýňovou bábovku je jako stvořený pro podzim. Při pečení naplní dům kořeněnou vůní.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 1 hodina
  • Počet porcí: 16 porcí

Ingredience na dýňovou bábovku

  • 2 a 1/2 šálku cukru
  • 1 šálek řepkového oleje
  • 3 velká vejce
  • 3 šálky hladké mouky
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletého muškátového oříšku
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky mletého hřebíčku
  • 1 plechovka dýně
  • Cukr moučka

Postup na dýňovou bábovku

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Ve velké míse smíchejte cukr a olej, dokud se nespojí.
  3. Po jednom přidejte vejce a po každém přidání dobře prošlehejte.
  4. Smíchejte mouku, jedlou sodu, skořici, muškátový oříšek, sůl a hřebíček
  5. Přidávejte do vaječné směsi střídavě s dýní a po každém přidání dobře prošlehejte.
  6. Přeneste je do vymazané formy.
  7. Pečte 60-65 minut.
  8. Před vyklopením nechte 10 minut vychladnout.
  9. Vyklopte formu a nechte zcela vychladnout.
  10. Poprašte moučkovým cukrem.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang