
Díky tomuto receptu nebudete potřebovat vejce na upečení vláčného a nadýchaného čokoládového koláče.
Ingredience
- 4 a 1/2 šálku hladké mouky
- 3 šálky cukru
- 1 šálek kakaa
- 1 šálek rostlinného oleje
- 3 šálky vody
- 3 lžičky jedlé sody
- 1/2 lžičky soli
- 3 lžíce vanilkového extraktu
Postup
- Předehřejte troubu na 175 °C, vymažte a vysypte moukou plech o rozměrech cca 22 x 33 cm.
- Do velké mísy prosejte mouku, kakaový prášek, sodu a sůl. Přidejte cukr a promíchejte.
- Přidejte olej, vodu a vanilku a důkladně promíchejte.
- Nalijte na plech a pečte při teplotě 175 °C zhruba 1 hodinu, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.