
Posypka na koláč má z mého pohledu tři funkce – zdobí, dodává další chuťový tón a také dokáže zachránit čest začínající kuchařky, když je dílo chutné, mnoho krásy ale nepobralo. Koláče a cukroví se dají vylepšit mnohými způsoby – nasekané oříšky a mandle obohatí jídlo o cenné látky – nejlepší jsou, když je nasucho opražíte a zbavíte slupek.
Hoblinky čokolády jsou něžné a milují je všichni – nejlépe půjdou udělat, když dáte tabulku čokolády na chvíli do mrazáku. Můžete zkusit i samotné kakao – jemný poprašek je elegantní a koláče vypadají jako z pařížské cukrárny.
Sekané bonbony – je jedno, zda lentilky, nebo gumoví medvídci, kokos – zkuste místo běžného strouhaného použít velké hobliny dužiny a jste rázem v Karibiku.

Nejzvláštnější zdobení na koláče představují z mého pohledu malé slané preclíky – ano, ty, které znáte z nejrůznějších party mixů. Spojení slané a sladké chuti získává na popularitě. Je nezvyklé, pro mnoho lidí ale návykové. Zkuste posypat drceným slaným preclíkem koláč s karamelem nebo čokoládou.
A taky je tady cukrářské zdobení, které koupíte v každém supermarketu. Cukrové kuličky, hvězdičky a srdíčka, barevný cukrový máček – nejvíc ho ocení děti, zvlášť když je necháte pomáhat.
Sladkosti s ním jsou barevné, hravé a hezky křupou. Netvrdím, že je to nejzdravější svačina, jednou za čas za odměnu ale potěší i dospělého.
Samotnou kapitolou hravého zdobení jsou pak oblíbené muffiny nebo donuty, které jsou k hravosti takřka předurčeny. Záleží už jen na vaší fantazii – jak zkombinujete polevu s posypkou na koláč.