Nejjednodušší verze jahod v čokoládě. Mléčnou čokoládu lze pro lepší vzhled pokapat bílou čokoládou. Jsou ideální na svatby, když se ozdobí polevou s motýlky, zvonečky, růžemi apod.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Doba vaření: 5 minut
  • Celkem: 20 minut
  • Počet porcí: 24

Ingredience

  • 500 g mléčné čokolády
  • 2 lžíce tuku
  • párátka
  • 500 g čerstvých jahod s lístky

Postup

  1. Rozpustíme čokoládu a tuku ve dvojitém kotli a občas promícháme, dokud nevznikne hladká hmota.
  2. Do vrcholků jahod (konce stopek) zapíchneme párátka. Držíme jahodu za párátko a ponoříme ji do čokoládové směsi.
  3. Otočíme jahodu dnem vzhůru a párátko zapíchneme do polystyrenového bloku nebo položíme jahodu na list pečícího papíru. Necháme čokoládovou polevu vychladnout.
  4. Postup opakujeme se zbývajícími jahodami.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang