
K Vánocům však nějaké to cukroví patří, a tak jsem pro Vás připravila recept, který je jednoduchý, rychlý a ZDRAVÝ! Když sníte tuhle sladkou čokoládovou kuličku, věřte mi, že Vám ke spokojenosti bude stačit pouze jedna, a tak se Vám nestane, že byste museli v lednu kupovat o číslo větší oblečení.
Na 24 kuliček budete potřebovat:
Na kuličky:
- 250 g kešu ořechů nejlépe s označením Fairtrade
- 100 g holandského kakaa
- 3/4 hrnku agávového sirupu (pokud máte rádi méně sladké, pak zvolte jen 1/2 hrnku)
- 2 kávové lžičky mleté skořice
- špetku růžové himalájské soli
- 3/4 hrnku kokosového oleje
Na obalení:
drcené kakaové boby nejlépe s označením Fairtrade
strouhaný kokos nejlépe s označením Fairtrade
Postup:
- Kešu ořechy namočte na 2-3 hodiny do vody.
- Po této době vodu slijte a ořechy rozmixujte spolu s kokosovým olejem dohladka.
- Rozmixované kešu dejte do mísy a přidejte kakao, agávový sirup, skořici a sůl. Důkladně promíchejte, ať se vše krásně spojí.
- Mísu se vzniklou směsí dejte do lednice na 40 minut.
- Po 40 minutách mísu se směsí na kuličky vyndejte. Pomocí naběračky na zmrzlinu vyberte část směsi, ze které vytvořte kuličku, kterou obalte v kakaových bobech nebo strouhaném kokosu.
- Takto postupujte, dokud nevytvoříte všechny kuličky.
- Kuličky dejte do lednice na 2 hodiny ztuhnout.
- Podávejte vychlazené přímo z lednice a nenechávejte je dlouho stát při pokojové teplotě – kokosový tuk má sklony k tání. 🙂