K Vánocům však nějaké to cukroví patří, a tak jsem pro Vás připravila recept, který je jednoduchý, rychlý a ZDRAVÝ! Když sníte tuhle sladkou čokoládovou kuličku, věřte mi, že Vám ke spokojenosti bude stačit pouze jedna, a tak se Vám nestane, že byste museli v lednu kupovat o číslo větší oblečení.

Na 24 kuliček budete potřebovat:

Na kuličky:

  • 250 g kešu ořechů nejlépe s označením Fairtrade
  • 100 g holandského kakaa
  • 3/4 hrnku agávového sirupu (pokud máte rádi méně sladké, pak zvolte jen 1/2 hrnku)
  • 2 kávové lžičky mleté skořice
  • špetku růžové himalájské soli
  • 3/4 hrnku kokosového oleje

Na obalení:

drcené kakaové boby nejlépe s označením Fairtrade
strouhaný kokos nejlépe s označením Fairtrade

Postup:

  1. Kešu ořechy namočte na 2-3 hodiny do vody.
  2. Po této době vodu slijte a ořechy rozmixujte spolu s kokosovým olejem dohladka.
  3. Rozmixované kešu dejte do mísy a přidejte kakao, agávový sirup, skořici a sůl. Důkladně promíchejte, ať se vše krásně spojí.
  4. Mísu se vzniklou směsí dejte do lednice na 40 minut.
  5. Po 40 minutách mísu se směsí na kuličky vyndejte. Pomocí naběračky na zmrzlinu vyberte část směsi, ze které vytvořte kuličku, kterou obalte v kakaových bobech nebo strouhaném kokosu.
  6. Takto postupujte, dokud nevytvoříte všechny kuličky.
  7. Kuličky dejte do lednice na 2 hodiny ztuhnout.
  8. Podávejte vychlazené přímo z lednice a nenechávejte je dlouho stát při pokojové teplotě – kokosový tuk má sklony k tání. 🙂
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang