img_0083-6856356

Porce: 20 kuliček

Prep time: 15 minut

Doba chlazení: nejméně 1 hodina

Ingredience:

  • 2 hrnky čerstvých datlí, nebo sušených, které ale předem nechte namočit alespoň na hodinku do vody
  • 2 lžíce mandlového másla
  • 1 hrnek mandlí – volitelně: předem namočte do vody alespoň na 8-12 hodin, vodu slijte (takto se neutralizují nežádoucí reakce vrstvy enzymů, které jsou na povrchu všech semen, ořechů, zrn či fazolí) 
  • 2 lžíce raw kakaového prášku
  • 2 lžíce chia semínek
  • Kokosový olej – cca 2 lžíce

Na obalení:

  • kokos
  • baobab – díky němu dostanete do těla nejen další prospěšné minerály a vitamíny, ale také budou kouličky lehce šumět 
  • skořice
  • raw kakaový prášek
  • drcené kakaové boby
  • pomerančová kůra – do těsta přidáte trošku pomletého rozmarýnu, pomerančové šťávy s kůrou a obalíte v kůře
  • ořechy – hodně se obaluje v pistáciích, kvůli jejich nazelenalé barvě

a jiné…

Postup: 

Předem necháme namočit do vody a nabobtnat chia semínka (v poměru 1:5), trvá to zhruba 10 min. Do mixéru vložíme předem namáčené mandle a rozmixujeme nahrubo.

Přidáme datle, mandlové máslo, chia semínka, kokosový olej, kakaový prášek a mixujeme, dokud nezískáme mazlavou hmotu. Přendáme do misky a dáme zhruba na 30 minut utuhnout do lednice.

img_0072-1846720

Následně tvoříme kouličky a libovolně obalujeme. Pokud máte více času, doporučuju si naválet kouličky a opět dát utuhnout do lednice alespoň na půl hodiny a až poté je obalovat. Budou úhlednější a obalování půjde snadněji.

Uchováváme je v lednici max 4 dny. Pokud by vám náhodou po této době ještě zbyly, dejte je do mrazáku. A až přijde chuť, můžete je kdykoliv rovnou servírovat. 

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang