Sněhové pusinky s kokosem ze tří ingrediencí

Cukroví

Pokud nám letos na Vánoce nenasněží, nevadí. Napečte si spolu s námi oblíbené sněhové pusinky s kokosem – klasiku, která nesmí chybět na prostřeném vánočním stole.

Nejlepší na tomto receptu je to, že vám budou stačit pouze tři suroviny. Vaječné bílky, krystalový cukr a strouhaný kokos. Žádná mouka, žádné kravské mléko.

Sněhové pusinky s kokosem

Sněhové pusinky se připravuje ve vodní lázni. Připravte si proto hrnec s vodou, na který postavte mísu (ideálně nerezovou) a mixér.

Nezapomeňte na zdobící sáček s hvězdicovou špičkou, aby byly sněhové kokosové pusinky pěkné. Pokud zdobící sáček nemáte, nevadí, službu vám udělá i pevnější igelitový sáček s odstřiženými špičkou.

Ingredience

  • 3 bílky
  • 210 g krystalového cukru
  • 50 g strouhaného kokosu
  • případně cukerné barevné kuličky na dozdobení

Postup

  • Nejprve si připravíme vodní lázeň. Do většího hrnce dáme vodu a na hrnec s vodou postavíme misku.
  • Vodu začneme ohřívat a jakmile se přiblíží k bodu varu, dáme do mísy bílky a krystalový cukr.
  • Mixérem na nejvyšších otáčkách směs šleháme. Bílky s cukrem se začnou měnit na sněhovou pěnu.
  • Naším cílem je dosáhnout tuhý sníh, který bude držet tvar. Zda je sníh řádně ušlehaný si můžete otestovat tak, že obrátíte metličky mixéru „dole hlavou“ a pokud bude sníh tvořit pevné špičky směřující vzhůru, je hotový.
  • V této fázi přimícháme vařečkou do sněhu nastrouhaný kokos a směs dáme do zdobícího sáčku.
  • Na plech vyložený pečícím papírem tvarujeme malé pusinky, případně je posypeme cukrovými ozdobami a sušíme je v troubě na nízké teplotě (asi 130 stupňů) přibližně 45 minut.
  • Pusinky budou na povrchu pevné, uvnitř mohou být měkčí.

Kategorie:

Cukroví

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang