
Znáte meringue? Jedná se o sladkou našlehanou hmotu z vaječných bílků a cukru, která se po zapečení stává lahodným dezertem. S naším receptem si meringue připravíte snadno a rychle.
Příprava
- Příprava: 30 minut
- Pečení 1 hodina 15 minut
- Celkem: 1 hodina 45 minut
Ingredience
- Vejce (4 ks)
- Cukr krupice (115 g)
- Cukr moučka (115 g)
Postup
Předehřejte troubu na 110 °C. Dva plechy vyložte pečicím papírem. V míse vyšlehejte vejce – nejprve ručně, poté elektrickým šlehačem na střední stupeň, dokud nevznikne nadýchaná pěna. Přepněte na nejvyšší stupeň a přidejte po lžičkách krupicový cukr. Přidejte třetinu moučkového cukru, promíchejte lžící, a po třetinách opakujte. Za pomoci dvou lžic tvořte kupičky, které budete opatrně pokládat na pečicí papír. Vložte do trouby, pečte 1 a 1/2 – 1 a 3/4 hodiny, a po vyjmutí z trouby nechte vychladnout na mřížce.