Ingredience:

  • 50 g tuku nebo másla
  • 4 střední cibule
  • ½ lžičky pepře
  • 2 lžíce hladké mouky
  • ½ l masového nebo masoxového vývaru

Postup:

Na pánvi rozehřejeme tuk nebo máslo a zpěníme nadrobno nasekanou cibulku. Cibulku opepříme, zaprášíme moukou, a za stálého míchání osmahneme na světlou jíšku.

Potom jíšku zalijeme masovým nebo masoxovým vývarem (vývar lijeme pomalu za stálého míchání, abychom zabránili tvorbě hrudek).

Na mírném ohni potom vaříme asi půl hodiny. Během vaření občas promícháme a nakonec můžeme zředit trochou vývaru.

Cibulovou omáčku ještě podle chuti dosolíme a opepříme a podáváme nejlépe k hovězímu masu.

IngredienceRecept

© 2023 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang