Tato cukrová poleva na sušenky zaschne a barvy zůstanou stále zářivé. Vyberte si libovolné množství různých potravinářských barviv.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Počet porcí: 12 sušenek

Ingredience

  • 1 šálek moučkového cukru
  • 2 lžičky mléka
  • 2 lžičky lehkého kukuřičného sirupu
  • 1/4 lžičky mandlového extraktu
  • různá potravinářská barviva

Postup

  1. V malé misce smícháme moučkový cukr a mléko dohladka. Zašleháme kukuřičný sirup a mandlový extrakt, dokud není poleva hladká a lesklá.
  2. Pokud je poleva příliš hustá, přidáme více kukuřičného sirupu. Pokud je naopak příliš řídká, přidáme více cukru.
  3. Rozdělíme polevu do samostatných misek a do každé přidáme různobarevné potravinářské barvivo v požadované intenzitě.
  4. Sušenky namočíme nebo je obarvíme štětcem.

Tipy

  1. Pro složitější vzory nalijte polevu do cukrářských kornoutů opatřených špičkami na zdobení. Okraje sušenek obkreslete polevou. Polevu uprostřed rozetřete pomocí párátka.
  2. Polevu nechte ztuhnout při pokojové teplotě.
  3. Samostatnou cukrovou polevu můžete uchovávat ve vzduchotěsné nádobě v lednici až 3 dny. Se studenou polevou se špatně pracuje, proto ji před použitím nechte odstát na pokojovou teplotu.
  4. Sušenky s polevou skladujte ve vzduchotěsné nádobě při pokojové teplotě až 2 týdny, před tím se však ujistěte, že je poleva ztuhlá. Skládáte-li je na sebe, vložte mezi jednotlivé vrstvy pečící papír, aby se sušenky nepřilepily k sobě.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang