
Tato cukrová poleva na sušenky zaschne a barvy zůstanou stále zářivé. Vyberte si libovolné množství různých potravinářských barviv.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Počet porcí: 12 sušenek
Ingredience
- 1 šálek moučkového cukru
- 2 lžičky mléka
- 2 lžičky lehkého kukuřičného sirupu
- 1/4 lžičky mandlového extraktu
- různá potravinářská barviva
Postup
- V malé misce smícháme moučkový cukr a mléko dohladka. Zašleháme kukuřičný sirup a mandlový extrakt, dokud není poleva hladká a lesklá.
- Pokud je poleva příliš hustá, přidáme více kukuřičného sirupu. Pokud je naopak příliš řídká, přidáme více cukru.
- Rozdělíme polevu do samostatných misek a do každé přidáme různobarevné potravinářské barvivo v požadované intenzitě.
- Sušenky namočíme nebo je obarvíme štětcem.
Tipy
- Pro složitější vzory nalijte polevu do cukrářských kornoutů opatřených špičkami na zdobení. Okraje sušenek obkreslete polevou. Polevu uprostřed rozetřete pomocí párátka.
- Polevu nechte ztuhnout při pokojové teplotě.
- Samostatnou cukrovou polevu můžete uchovávat ve vzduchotěsné nádobě v lednici až 3 dny. Se studenou polevou se špatně pracuje, proto ji před použitím nechte odstát na pokojovou teplotu.
- Sušenky s polevou skladujte ve vzduchotěsné nádobě při pokojové teplotě až 2 týdny, před tím se však ujistěte, že je poleva ztuhlá. Skládáte-li je na sebe, vložte mezi jednotlivé vrstvy pečící papír, aby se sušenky nepřilepily k sobě.