susenky-2

Z tohoto klasického receptu na sušenky připravíte delikátní, máslové a v ústech se rozplývající sušenky, a to pouze ze čtyř základních ingrediencí. Snadno se zdobí a skvěle se hodí na vánoční talíře s cukrovím.

Pokud hledáte nejlepší recept na křehké sušenky na internetu, jste tu správně. Právě jste ho totiž našli. Tyto máslové, v ústech se rozplývající sušenky z křehkého těsta jsou ideální pro jakýkoli den v týdnu, ale budou také skvělým doplňkem vašeho svátečního stolu, kde se budou vyjímat vedle perníčků.

Ingredience

  • 2 šálky změklého másla
  • 1 šálek bílého cukru
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 4 šálky hladké mouky

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Změklé máslo a cukr utřete do světlé a nadýchané pěny.
  3. Vmíchejte vanilku, přidejte mouku a dobře promíchejte, dokud se suroviny nespojí.
  4. Těsto vložte do lisu na sušenky a vytvořte sušenky dle vlastních představ.
  5. Sušenky rozložte na nevymazaný plech a nechte mezi nimi rozestupy.
  6. Pečte 10 až 12 minut, nebo dokud okraje sušenek nezačnou zlátnout.
  7. Sušenky můžete zdobit například čokoládou.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang