Srnčí guláš po krumlovsku

Hlavní jídlaMasoOmáčkyZvěřina

Zvěřinové guláše se nejen u nás těší opravdu velké oblibě, ať už se jedná o kančí guláš, nebo třeba o guláš ze srnčího. Právě na srnčí guláš vám přinášíme recept.

Ingredience:

  • 1 kg srnčí plece
  • 15 dkg pórku
  • 15 dkg oleje
  • 5 dkg slaniny
  • 5 dkg sterilované červené papriky
  • 1 větší cibule
  • 3 feferonky
  • 1 lžíce kečupu
  • 1 lžíce mleté červené papriky
  • bazalka
  • 1 lžíce hladké mouky
  • pepř, sůl

Postup:

Na poloviční dávce oleje opražíme nadrobno nakrájenou cibuli a posypeme mletou paprikou. Necháme směs zpěnit, poté přidáme kečup a podlijeme vodou.

Mírně povaříme a přidáme maso nakrájené na kostky. Maso opražíme, znovu mírně podlijeme a dusíme doměkka.

Z oleje a mouky připravíme jíšku, kterou guláš zahustíme a znovu povaříme. Pak přidáme na kostičky nakrájenou a opraženou slaninu, dochutíme a přidáme nakrájené feferonky.

Každou porci zdobíme na talíři jemně nakrájeným pórkem a na nudličky nakrájenou sterilovanou červenou paprikou.

Podáváme s tmavým pečivem nebo houskovými knedlíky.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang