Pokrmy z vnitřností

Pokrmy z vnitřností nemá každý v oblibě, a to především díky jejich dominantní chuti a především také díky pocitu, že se jedná právě o vnitřnosti. Z vnitřností jsou nejoblíbenější játra a ledvinky. Z vnitřností se dají udělat různé omáčky, hodí se na grilování a pro výrobu paštik.

Grilovaná játra se často podávají jen s pečivem nebo s hranolkami a tatarkou. Z jater se také dělají játrové knedlíčky do polévek.

Dalšími oblíbenými vnitřnostmi jsou srdíčka a žaludky, kdy součástí žaludků jsou i známé dršťky, ze kterých se dělá známá dršťková polévka.

Oblíbenou delikatesou je také vepřový jazyk, který lze uvařit, poté rychle zchladit, oloupat a nakrájet na plátky a podávat například s bramborovou kaší. Nebo se dá také připravit jako smažený řízek nebo využít do salátů.

Další kategorie

Recept na hovězí jazyk se žampiony

Podle tohoto jednoduchého receptu na hovězí jazyk získáte křehké maso, které se rozplývá...

Kure s nadivkou

Kuře s nádivkou – Recept

Kuře s nádivkou je oblíbeným jídlem nejen v české kuchyni, ale po celém světě. Pokud...

Zabijačková polévka – prejtová – recept

Zabijačková polévka (prdelačka) je tradiční české jídlo připravované při zabijačce....

minutky z kuřecího masa

Minutky z kuřecího masa, rychlovky – recepty

Kuřecí maso je velmi dobře dostupné ve všech obchodech a supermarketech. K dostání je ve...

pastika-z-kurecich-jater

Recept na paštiku z kuřecích jater

Pokud chcete, můžete kuřecí játra před přípravou receptu namočit asi na hodinu do mléka....

Recept na smažená kuřecí játra po jižansku

Vyzkoušejte toto klasické jídlo v nové podobě. Podávejte s pepřovou omáčkou a chuť vás...

kureci_jatra-3

Dušená kuřecí játra s cibulí – recept

Kuřecí játra rychle opečená na olivovém oleji a posypaná osmaženou cibulí jsou...

Játrová omáčka – nejlepší recept

Játrová omáčka se dá připravit na mnoho způsobů. Jaké jsou varianty této výborné...

Guláš z hovězího srdce

Ingredience hovězí srdcecibulenaložené nebo čerstvé houbygulášové...

mozaika-pastika-5511687

Paštika se šalvějí a koňakem

Rozhodla jsem se paštiku udělat svou, domácí, poctivou, ve které budou jen samé dobré...

A znovu játra

K játrům mnoho lidí chová předsudky, většinou způsobené zážitky ze školních jídelen....

Divoká zvěřina – nejlepší recepty

Máte rádi zvěřinu? Zarytí masožrouti asi odkývají, protože to je prostě maso, ale...

Recept – šťavnatá kuřecí játra v kečupové omáčce

Ingredience: 500 g kuřecích jater (cca 150 g na osobu)1 cibulepepřsůlmajoránkasladký...

jatrovy-gulas

Rychlý játrový guláš – recept

Játra jsou často opomíjenou surovinou při přípravě pokrmů. V játrech se v hojné míře...

Recept – játra se zeleninou

Ingredience: 20 dkg vepřových jater1 menší...

Recept – játrová mňamka

Ingredience: 2 balení kuřecích jatercibulesůlpepřolejplnotučná hořčicejemný...

Játrová pomazánka – recept

Ingredience 200 g játrové paštiky1 tavený smetanový sýr60 g másla2 lžíce hořčice2...

Tresčí játra od táty

Tresčí játra jsou typem oleje z rybích jater, který se již po staletí používá jako...

Zabijačková polévka – prdelačka – recept

Ingredience 1 cibulejelítkový prejt (asi 30 dkg)vývar z kostímajoránkapepř, sůlkroupy...

© 2023 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang