
Recept na hovězí jazyk se žampiony
Podle tohoto jednoduchého receptu na hovězí jazyk získáte křehké maso, které se rozplývá...
Pokrmy z vnitřností nemá každý v oblibě, a to především díky jejich dominantní chuti a především také díky pocitu, že se jedná právě o vnitřnosti. Z vnitřností jsou nejoblíbenější játra a ledvinky. Z vnitřností se dají udělat různé omáčky, hodí se na grilování a pro výrobu paštik.
Grilovaná játra se často podávají jen s pečivem nebo s hranolkami a tatarkou. Z jater se také dělají játrové knedlíčky do polévek.
Dalšími oblíbenými vnitřnostmi jsou srdíčka a žaludky, kdy součástí žaludků jsou i známé dršťky, ze kterých se dělá známá dršťková polévka.
Oblíbenou delikatesou je také vepřový jazyk, který lze uvařit, poté rychle zchladit, oloupat a nakrájet na plátky a podávat například s bramborovou kaší. Nebo se dá také připravit jako smažený řízek nebo využít do salátů.
Recept na hovězí jazyk se žampiony
Podle tohoto jednoduchého receptu na hovězí jazyk získáte křehké maso, které se rozplývá...
Kuře s nádivkou – Recept
Kuře s nádivkou je oblíbeným jídlem nejen v české kuchyni, ale po celém světě. Pokud...
Zabijačková polévka – prejtová – recept
Zabijačková polévka (prdelačka) je tradiční české jídlo připravované při zabijačce....
Minutky z kuřecího masa, rychlovky – recepty
Kuřecí maso je velmi dobře dostupné ve všech obchodech a supermarketech. K dostání je ve...
Recept na paštiku z kuřecích jater
Pokud chcete, můžete kuřecí játra před přípravou receptu namočit asi na hodinu do mléka....
Recept na smažená kuřecí játra po jižansku
Vyzkoušejte toto klasické jídlo v nové podobě. Podávejte s pepřovou omáčkou a chuť vás...
Dušená kuřecí játra s cibulí – recept
Kuřecí játra rychle opečená na olivovém oleji a posypaná osmaženou cibulí jsou...
Játrová omáčka – nejlepší recept
Játrová omáčka se dá připravit na mnoho způsobů. Jaké jsou varianty této výborné...
Guláš z hovězího srdce
Ingredience hovězí srdcecibulenaložené nebo čerstvé houbygulášové...
Paštika se šalvějí a koňakem
Rozhodla jsem se paštiku udělat svou, domácí, poctivou, ve které budou jen samé dobré...
A znovu játra
K játrům mnoho lidí chová předsudky, většinou způsobené zážitky ze školních jídelen....
Divoká zvěřina – nejlepší recepty
Máte rádi zvěřinu? Zarytí masožrouti asi odkývají, protože to je prostě maso, ale...
Recept – šťavnatá kuřecí játra v kečupové omáčce
Ingredience: 500 g kuřecích jater (cca 150 g na osobu)1 cibulepepřsůlmajoránkasladký...
Rychlý játrový guláš – recept
Játra jsou často opomíjenou surovinou při přípravě pokrmů. V játrech se v hojné míře...
Recept – játra se zeleninou
Ingredience: 20 dkg vepřových jater1 menší...
Recept – játrová mňamka
Ingredience: 2 balení kuřecích jatercibulesůlpepřolejplnotučná hořčicejemný...
Játrová pomazánka – recept
Ingredience 200 g játrové paštiky1 tavený smetanový sýr60 g másla2 lžíce hořčice2...
Tresčí játra od táty
Tresčí játra jsou typem oleje z rybích jater, který se již po staletí používá jako...
Zabijačková polévka – prdelačka – recept
Ingredience 1 cibulejelítkový prejt (asi 30 dkg)vývar z kostímajoránkapepř, sůlkroupy...
© 2023 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang