Pokrmy z vnitřností

Pokrmy z vnitřností nemá každý v oblibě, a to především díky jejich dominantní chuti a především také díky pocitu, že se jedná právě o vnitřnosti. Z vnitřností jsou nejoblíbenější játra a ledvinky. Z vnitřností se dají udělat různé omáčky, hodí se na grilování a pro výrobu paštik.

Grilovaná játra se často podávají jen s pečivem nebo s hranolkami a tatarkou. Z jater se také dělají játrové knedlíčky do polévek.

Dalšími oblíbenými vnitřnostmi jsou srdíčka a žaludky, kdy součástí žaludků jsou i známé dršťky, ze kterých se dělá známá dršťková polévka.

Oblíbenou delikatesou je také vepřový jazyk, který lze uvařit, poté rychle zchladit, oloupat a nakrájet na plátky a podávat například s bramborovou kaší. Nebo se dá také připravit jako smažený řízek nebo využít do salátů.

Další kategorie

Recept na smažená kuřecí játra po jižansku

Vyzkoušejte toto klasické jídlo v nové podobě. Podávejte s pepřovou omáčkou a chuť vás...

Tresčí játra od táty

Tresčí játra jsou typem oleje z rybích jater, který se již po staletí používá jako...

Recept na hovězí jazyk se žampiony

Podle tohoto jednoduchého receptu na hovězí jazyk získáte křehké maso, které se rozplývá...

Kure s nadivkou

Kuře s nádivkou – Recept

Kuře s nádivkou je oblíbeným jídlem nejen v české kuchyni, ale po celém světě. Pokud...

Zabijačková polévka – prejtová – recept

Zabijačková polévka (prdelačka) je tradiční české jídlo připravované při zabijačce....

minutky z kuřecího masa

Minutky z kuřecího masa, rychlovky – recepty

Kuřecí maso je velmi dobře dostupné ve všech obchodech a supermarketech. K dostání je ve...

pastika-z-kurecich-jater

Recept na paštiku z kuřecích jater

Pokud chcete, můžete kuřecí játra před přípravou receptu namočit asi na hodinu do mléka....

kureci_jatra-3

Dušená kuřecí játra s cibulí – recept

Kuřecí játra rychle opečená na olivovém oleji a posypaná osmaženou cibulí jsou...

Játrová omáčka – nejlepší recept

Játrová omáčka se dá připravit na mnoho způsobů. Jaké jsou varianty této výborné...

Guláš z hovězího srdce

Ingredience hovězí srdce cibule naložené nebo čerstvé houby gulášové...

mozaika-pastika-5511687

Paštika se šalvějí a koňakem

Rozhodla jsem se paštiku udělat svou, domácí, poctivou, ve které budou jen samé dobré...

A znovu játra

K játrům mnoho lidí chová předsudky, většinou způsobené zážitky ze školních jídelen....

Divoká zvěřina – nejlepší recepty

Máte rádi zvěřinu? Zarytí masožrouti asi odkývají, protože to je prostě maso, ale...

Recept – šťavnatá kuřecí játra v kečupové omáčce

Ingredience: 500 g kuřecích jater (cca 150 g na osobu)1 cibulepepřsůlmajoránkasladký...

jatrovy-gulas

Rychlý játrový guláš – recept

Játra jsou často opomíjenou surovinou při přípravě pokrmů. V játrech se v hojné míře...

Recept – játra se zeleninou

Ingredience: 20 dkg vepřových jater1 menší...

Recept – játrová mňamka

Ingredience: 2 balení kuřecích jatercibulesůlpepřolejplnotučná hořčicejemný...

Játrová pomazánka – recept

Ingredience 200 g játrové paštiky1 tavený smetanový sýr60 g másla2 lžíce hořčice2...

Zabijačková polévka – prdelačka – recept

Ingredience 1 cibulejelítkový prejt (asi 30 dkg)vývar z kostímajoránkapepř, sůlkroupy...

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang