Pokrmy z vnitřností

Pokrmy z vnitřností nemá každý v oblibě, a to především díky jejich dominantní chuti a především také díky pocitu, že se jedná právě o vnitřnosti. Z vnitřností jsou nejoblíbenější játra a ledvinky. Z vnitřností se dají udělat různé omáčky, hodí se na grilování a pro výrobu paštik.

Grilovaná játra se často podávají jen s pečivem nebo s hranolkami a tatarkou. Z jater se také dělají játrové knedlíčky do polévek.

Dalšími oblíbenými vnitřnostmi jsou srdíčka a žaludky, kdy součástí žaludků jsou i známé dršťky, ze kterých se dělá známá dršťková polévka.

Oblíbenou delikatesou je také vepřový jazyk, který lze uvařit, poté rychle zchladit, oloupat a nakrájet na plátky a podávat například s bramborovou kaší. Nebo se dá také připravit jako smažený řízek nebo využít do salátů.

Další kategorie

Játrová omáčka – nejlepší recept

Omáčka z jater se dá připravit na mnoho způsobů. Jaké jsou varianty této výborné...

Guláš z hovězího srdce

Ingredience hovězí srdcecibulenaložené nebo čerstvé houbygulášové...

mozaika-pastika-5511687

Paštika se šalvějí a koňakem

Rozhodla jsem se paštiku udělat svou, domácí, poctivou, ve které budou jen samé dobré...

A znovu játra

K játrům mnoho lidí chová předsudky, většinou způsobené zážitky ze školních jídelen....

Divoká zvěřina

Máte rádi zvěřinu? Zarytí masožrouti asi odkývají, protože to je prostě maso, ale...

Kuřecí rychlovky

Kuřecí maso je poměrně dobře dostupné ve všech obchodech a supermarketech. K dostání je...

Recept – šťavnatá kuřecí játra v kečupové omáčce

Ingredience: 500 g kuřecích jater (cca 150 g na osobu)1 cibulepepřsůlmajoránkasladký...

Recept – rychlý játrový guláš

Ingredience: kuřecí játracibulepaprikagulášové...

Recept – játra se zeleninou

Ingredience: 20 dkg vepřových jater1 menší...

Kuře s nádivkou – Recept

Ingredience 1 kuřeolejsůlpepř Nádivka: 1 houska2 vejce1 lžíce másla0,5 dl...

Recept – játrová mňamka

Ingredience: 2 balení kuřecích jatercibulesůlpepřolejplnotučná hořčicejemný...

Játrová pomazánka – recept

Ingredience 200 g játrové paštiky1 tavený smetanový sýr60 g másla2 lžíce hořčice2...

Tresčí játra od táty

Vajíčka naměkko a tresčí játra s cibulkou. Konzistence, chuť, kostička čerstvé cibulky,...

Zabijačková polévka – prejtová – recept

Ingredience 400 g prejtu1 cibule1 lžíce sádla50 g dobré slaninyhrst velkých...

Zabijačková polévka – prdelačka – recept

Ingredience 1 cibulejelítkový prejt (asi 30 dkg)vývar z kostímajoránkapepř, sůlkroupy...

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang