Recept – kančí guláš s brusinkami

Hlavní jídlaMasoOmáčkyZavařeninyZvěřina

Brusinky jsou výborným doplňkem k masu všeho druhu, zvěřinu nevyjímaje. Důkazem je tento báječný kančí guláš s brusinkami.

Zvěřina se v našich končinách těší velké oblibě, zejména v podzimních a zimních měsících. Skvělým doplňkem je pak brusinková omáčka k masu.

Ingredience:

  • 60 dkg kančí plece
  • 48 dkg brusinkového kompotu
  • 15 dkg cibule
  • 10 dkg sádla
  • 5 dkg slaniny
  • 5 dkg hladké mouky
  • 3 dkg sladké papriky
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 4 kuličky pepře nebo jalovce
  • 4 kolečka pomeranče 
  • 4 kolečka citronu
  • kmín
  • česnek
  • pepř
  • sůl

Postup:

Maso nakrájené na nudličky opepříme, osolíme a opečeme na dozlatova osmažené cibulce.

Poté přidáme rajčatový protlak a opět chvíli smažíme. Přidáme papriku, koření s česnekem a kolečka pomeranče a citronu.

Lehce podlijeme a nejlépe v troubě dusíme pod pokličkou asi 45 minut.

Poté maso krátce orestujeme, zaprášíme moukou, osmažíme a zalijeme asi 6 dl vody. Osolíme, povaříme a nakonec přidáme brusinkový kompot.

Necháme prohřát, až se objeví tuk. Doporučujeme podávat se špekovými knedlíčky.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang