Domácí slaninový džem – recept
Zní vám slaninový džem zvláštně? Ve skutečnosti se jedná o výbornou pochoutku, kterou...
Zavařeniny jsou nejlepším řešením, jak u některých potravin prodloužit trvanlivost a mít je tak při ruce i v zimních měsících, především u potravin, které nelze v zimě sehnat.
Zavařovat se dá téměř vše. Oblíbené jsou zavařeniny z ovoce, ať už v podobě marmelád, džemů či povidel nebo klasické kompoty. Ze zeleniny pak lze vyjmenovat například zavařené okurky, červená řepa, různá čatní nebo také domácí kečup z rajčat či jiné čalamády k masu.
Zavařit se dá také i maso, hotová jídla či polévky. V letních měsících, v sezóně hub, se zavařují houby.
K zavařování je nutný cukr, ocet a různé koření, aby bylo zajištěno prodloužení trvanlivosti potravin.
Domácí slaninový džem – recept
Zní vám slaninový džem zvláštně? Ve skutečnosti se jedná o výbornou pochoutku, kterou...
Cibulové chutney
Cibulové chutney (nebo také cibulová marmeláda) zabere sice trochu času na přípravu, ale...
Recept na zavařovanou rajčatovou salsu
Tato čerstvá rajčatová salsa s chilli, jalapeňos, cibulí a česnekem je ideální pro...
Nejlepší recept na nakládané okurky
Skvěle hodí k svačině nebo na sendviče. Konzervujte je na později ve vodní lázni nebo je...
Recept na rychle nakládané papriky
Naučte se připravit domácí, pikantní a sladké, gurmánské nakládané papriky jalapeño a...
Rychlý recept okurkové kimči
Tento recept na okurkové kimči je ochucen česnekem, rybí omáčkou a korejským chilli...
Recept na nejlepší rajčatovou omáčku
Pokud jste si na trhu prohlíželi nádherná rajčata a přemýšleli, co je třeba udělat,...
Nakládaná červená řepa – recept
Červenou řepu lze nakládat od podzimu až hluboce do zimy. Tak dlouho při...
Recept na malinový džem bez pektinu
Při výrobě džemu nepřidáte pektin a výsledek je úplně stejný, jako byste ho...
Rybízová marmeláda – domácí recept – s mátou
Rybízová marmeláda je letní stálicí našich babiček a prababiček, téměř v každé...
Rychlé kimchi – recept – pravé kimči a salát
Kimči je tradiční korejská příloha ze solené kvašené zeleniny. Je známé již stovky...
Domácí mandlové máslo – recept
Mandlové máslo může být krásně světlé krémové (nejpravděpodobněji je dělané z...
Domácí zvěřinová paštika ve skleničce
Rok od roku je snazší koupit kus zvěřinového masa i pro rodiny, kde neholdují myslivosti....
Recept na nejlepší kysané zelí
Vyzkoušejte nejjednodušší způsob přípravy klasického kysaného zelí. Tato kvašená...
Snadný recept na malý borůvkový džem
Tento recept na borůvkový džem je jednoduchý a snadno se připravuje. Hlavní roli v něm...
Jak vyrobit rajčatový protlak – recept
Domácí rajčatový protlak je úplně jiný, a mnohem chutnější, než ten, který si můžete...
Recept na „flexibilní“ džem
Využijte co nejvíce ovocných zásob a zkuste si vyrobit vlastní džem - výborná pomazánka...
Recept na letní sladké okurky
Tento snadný recept vám nabízí skvělý způsob, jak zachránit bohatou úrodu okurek!...
Recept na babiččiny hruškové zavařeniny
Tyto hruškové zavařeniny jsou tak dobré. Babička vyrůstala na venkově v Severní Karolíně...
Recept na zahradní rajčatovou omáčku
Tento recept na zahradní rajčatovou omáčku je skvělý způsob, jak využít úrodu ze...
Recept na jahodové pyré
Toto jahodové pyré je plné zářivé bobulové chuti. Je ideální na posypání palačinek,...
Recept na konzervované citróny
Zde se dozvíte, jak si vyrobit vlastní zavařené citrony, které můžete použít v marockých...
Recept na snadný jahodový džem
Tento lahodný recept na jahodový džem je hotový za pouhých 30 minut a níže uvedené...
Želé Jalapeños – recept
Tento recept na želé jalapeños pochází z kanadských Černých jezer. Výborný recept,...
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang