Slaná marmeláda z pálivých paprik – recept

Džemy, marmelády a povidlaSlané receptySnackyZavařeniny
Chilli džem

Vyzkoušejte tento recept na lahodně pikantní pochoutku na krekrech se smetanovým sýrem. Poslouží jako lehká svačina nebo sváteční předkrm.

Marmeláda bez cukru – recept:

Příprava

  • Příprava: 30 minut
  • Vaření: 15 minut
  • Celkem: 45 minut

Ingredience

  • 2 a ½ šálku nadrobno nakrájené červené papriky
  • 1 a ¼ šálku jemně nakrájené zelené papriky
  • ¼ šálku jemně nasekaných papriček jalapeños
  • 1 šálek jablečného octa
  • 1 balení pektinu v prášku
  • 5 šálků bílého cukru

Postup

  1. Sterilizujte šest zavařovacích sklenic a víček podle pokynů výrobce. Ohřejte vodu v konzervátoru na horkou vodu.
  2. Vložte papriky a papričky jalapeño do velkého hrnce na vysokou teplotu a vmíchejte ocet a ovocný pektin. Za stálého míchání přiveďte k varu. Vmíchejte cukr a za stálého míchání opět přiveďte k varu.
  3. Nechte vařit 1 minutu, poté stáhněte z ohně a slijte pěnu z povrchu.
  4. Rychle naberte želé do sterilních sklenic a naplňte je do vzdálenosti 1/4 palce od víčka. Přikryjte plochými víčky a pevně je zašroubujte.
  5. Postavte sklenice do stojanu a pomalu je spouštějte do konzervárny. Voda by měla sklenice zcela zakrýt a měla by být horká, ale ne vařící.
  6. Přiveďte vodu k varu a zakryjte konzervárnu a zpracovávejte ji 5 minut.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang