Malinový džem bez pektinu

Při výrobě džemu nepřidáte pektin a výsledek je úplně stejný, jako byste ho přidali.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 20 minut
  • Přídavný čas: 8 hodin 5 minut
  • Celkem: 8 hodin 30 minut
  • Počet porcí: 56

Ingredience

  • 4 šálky rozmačkaných malin
  • 4 šálky bílého cukru
  • 1 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy

Postup

  1. Ve velkém hrnci přiveďte maliny k varu.
  2. Vařte 4 minuty.
  3. Přidejte cukr a citronovou šťávu. Dobře promíchejte.
  4. Za stálého míchání znovu přiveďte k varu.
  5. Vařte další 4 minuty.
  6. Odstavte hrnec z ohně a rozdělte džem do sterilizovaných sklenic, přičemž nahoře ponechte 0,5 cm místa.
  7. Sklenice uzavřete a přeneste do vroucí vodní lázně.
  8. Ujistěte se, že jsou sklenice zakryté alespoň 2,5 cm vody.
  9. Nechte je 5 minut stát.
  10. Sklenice zvedněte a nechte je vychladnout na místě bez průvanu, aniž byste se jich dotýkali, 8 hodin až přes noc.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang