marmelady-9362303

Čatní, džemy, marmelády, aspiky, to vše se skvěle hodí k sýrům. Zvláště bezva je kombinace sýra a sladkého. Džem by měl chuť sýru vhodně doplňovat, k jemným sýrům se hodí jemné chuti, k výraznějším naopak pikantnější.

Co k čemu?

  • K smetanovým sýrům fík (confettura extra di fichi)
  • K měkkým sýrům žlutá paprika (composta di peperoni gialli), lesní ovoce (confettura di frutti di bosco), černý bez (confettura di sambuco), pomeranč (marmellata di arance), citron s medem (crema di limone e miele mille fiori)
  • K čerstvým sýrům celer (aspic di sedano), červená paprika (composta piccante di peperoni rossi)
  • Ke středně zralým sýrům rozmarýn (aspic di rosmarino), třešeň (gelatina extra di ciliege, ovčí nebo kozí sýr), chilli s medem (crema di peperoncino piccante e miele)
  • Ke zralým sýrům víno (aspic di vino), červená cibule (composta di cipolle rosse), hruška & grappa (gelatina di pere e grappa, ideálně s kozím), hruška(gelatina extra di pere, ideální s parmezánem)
  • Ke všem sýrům, čerstvým i tvrdým bílé hrozny (gelatina extra di uva bianca), modré hrozny (gelatina extra di uva Sangiovese)
Ingredience

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang