
Ingredience
- 8 středně velkých čerstvých řep
- 1 šálek octa
- 1/2 šálku cukru
- 1-1/2 čajové lžičky celého hřebíčku
- 1-1/2 čajové lžičky celého nového koření
- 1/2 lžičky soli
Postup
- Krok 1 – Řepu vydrhněte a ořízněte vršky. Vložte ji do holandské trouby a přidejte vodu tak, aby byla zakrytá. Přiveďte k varu. Snižte teplotu a přikryté vařte 25-30 minut nebo do změknutí. Vyjměte z vody a nechte vychladnout. Řepu oloupejte a nakrájejte na plátky; vložte do mísy a dejte stranou.
- Krok 2 – V malém hrnci smíchejte ocet, cukr, hřebíček, nové koření a sůl. Přiveďte k varu a vařte 5 minut. Nalijte na řepu. Nechte v chladničce odležet alespoň 1 hodinu. Před podáváním sceďte.