nakládaná červená řepa

Ingredience

  • 8 středně velkých čerstvých řep
  • 1 šálek octa
  • 1/2 šálku cukru
  • 1 a 1/2 lžičky celého hřebíčku
  • 1 a 1/2 lžičky celého nového koření
  • 1/2 lžičky soli

Postup

  • Řepu vydrhněte a ořízněte vršky. Vložte ji do holandské trouby a přidejte vodu tak, aby byla zakrytá. Přiveďte k varu. Snižte teplotu a přikryté vařte 25-30 minut nebo do změknutí.
  • Vyjměte z vody a nechte vychladnout. Řepu oloupejte a nakrájejte na plátky, vložte do mísy a dejte stranou.
  • V malém hrnci smíchejte ocet, cukr, hřebíček, nové koření a sůl. Přiveďte k varu a vařte 5 minut. Nalijte na řepu. Nechte v chladničce odležet alespoň 1 hodinu. Před podáváním sceďte.
IngredienceRecept

© 2023 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang