
Rychlé kimchi – recept – pravé kimči a salát
Kimči je tradiční korejská příloha ze solené kvašené zeleniny. Je známé již stovky...
Zavařování či nakládání je nejlepší způsob jak uchovat potraviny déle trvanlivé. Na zavařování zeleniny není nic těžkého a navíc v zimních měsících je po čem doma ve špajzu sáhnout.
Z oblíbených zeleninových zavařenin jsou zajisté zavařené okurky nebo červená řepa či kysané zelí. Zavařit se ovšem dají i rajčata nebo připravit různé čalamády. Oblíbenými také začínají být i cibulová čatní, které se skvěle hodí k pečenému či grilovanému masu.
Velmi typickou zeleninovou zavařeninou je také lečo, které je pak nejčastěji podávané s vejcem, uzeninou a pečivem. Z rajčat se dá doma připravit i skvělý domácí kečup nebo ze zbylé zeleniny i zeleninové hořčice.
Rychlé kimchi – recept – pravé kimči a salát
Kimči je tradiční korejská příloha ze solené kvašené zeleniny. Je známé již stovky...
Recept na nejlepší kysané zelí
Vyzkoušejte nejjednodušší způsob přípravy klasického kysaného zelí. Tato kvašená...
Jak vyrobit rajčatový protlak – recept
Domácí rajčatový protlak je úplně jiný, a mnohem chutnější, než ten, který si můžete...
Recept na letní sladké okurky
Tento snadný recept vám nabízí skvělý způsob, jak zachránit bohatou úrodu okurek!...
Želé Jalapeños – recept
Tento recept na želé jalapeños pochází z kanadských Černých jezer. Výborný recept,...
Recept na nejlepší konzervovanou salsu
Tento recept na konzervování salsy skvěle využije čerstvá zahradní rajčata a papriky....
Recept na nakládané okurky do ledničky
Tento jednoduchý recept na nakládané okurky do ledničky je skvělým způsobem, jak využít...
Recept na nejlepší sladké nakládané okurky
Jednoduchý recept na nejlepší sladké okurky zvládnete připravit za necelou hodinu a...
Recept na čatní ze zelených rajčat
Využijte rajčata na konci sezóny s tímto sladkým a octovým nálevem. Čatní se připravuje...
Červené zelí – recept
Červené zelí je druh zelí, které se podobá svému zelenému protějšku, avšak liší se...
Recept na kandované batáty
Glazujte sladké brambory s hnědým cukrem, kořením a pomerančovou omáčkou. Vše se...
Recept na domácí omáčku na špagety
Zavařování se zase vrací do módy. Stále více lidí dbá na to, co jí, a tak se nespokojí...
Jak připravit snadné kimchi doma
Kimchi se může nejen pochlubit lahodnou exotickou příchutí, ale také spoustou vitamínů a...
Jak připravit kysané zelí ve sklenici
Kysané zelí je doslova vitamínovou bombou, nabitou vitaminem C. Zároveň představuje lahodný...
Recept na nakládané okurky s koprem
Naučte se vyrábět nakládané okurky doma. Podle tohoto jednoduchého receptu získáte...
Recept na domácí kečup
Tento domácí kečup si snadno připravíte v pomalém hrnci. Chutí, strukturou i barvou se...
Jak na domácí nakládačky bez zavařování
Pořád si lámete hlavu nad tím, jak co nejlépe připravit domácí nakládané okurky?...
Recept na chutney ze zelených rajčat
Tento recept na chutney je skvělým způsobem, jak využít nadbytek rajčat ze zahrady a moci je...
Nakládaná červená cibule – recept
Chcete vylepšit svůj salát? Přidejte do něj nakládanou červenou cibuli. Je pikantní a...
Recept na domácí nakládačky bez vaření – snadno a rychle
Nakládané okurky jsou vynikajícím doplňkem k celé řadě vařených i pečených jídel, a...
Nakládaná červená řepa – recept
Ingredience 8 středně velkých čerstvých řep 1 šálek octa 1/2 šálku cukru 1...
Recept – čalamáda na maďarský způsob
Ingredience: 1 kg červených paprik nebo kapií500 g zelených paprik1 kg nedozrálých...
Cibulové chutney
Cibulové chutney (nebo také cibulová marmeláda) zabere sice trochu času na přípravu, ale...
Úprava rajčat
Rajčata jsou velmi zdravou zeleninou, ze které vytvoříme víc než pět jídel. Pojďme si...
© 2023 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang