chutney

Tento recept na chutney je skvělým způsobem, jak využít nadbytek rajčat ze zahrady a moci je používat po celý rok.

Ingredience

  • 2,5 kg zelených rajčat
  • 500 g cibule
  • 1 lžíce soli
  • 500 g sultánek
  • 500 g jablek
  • 500 g cukru
  • 1 l octa

Postup

  1. Rajčata nakrájejte na plátky (pokud chcete, můžete je oloupat). Cibuli nakrájejte nadrobno. Obojí navrstvěte do velké mísy a osolte. Nechte přes noc odležet.
  2. Druhý den nakrájejte sultánky, poté oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte jablka. Do velké pánve dejte cukr a ocet a za stálého míchání přiveďte k varu, aby se cukr rozpustil. Přidejte sultánky a jablka a vařte 10 minut.
  3. Rajčata a cibuli sceďte v cedníku a pak je vyklopte do pánve a znovu přiveďte k varu. Za občasného míchání vařte asi 1 hodinu, dokud směs nezhoustne a nezíská kašovitou konzistenci. Přendejte do nahřátých sklenic a zakryjte víčky.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang