želé jalapenos

Tento recept na želé jalapeños pochází z kanadských Černých jezer. Výborný recept, který je navíc velmi jednoduchý.

Ingredience

  • 1 velká zelená paprika
  • 12 paprik jalapeňos
  • 1 a ½ šálku jablečného octa
  • 1 špetka soli
  • 4 a ¼ šálku krystalového cukru
  • 100 ml tekutého pektinu
  • 4 papričky jalapeňo, zbavené semínek a nakrájené nadrobno

Postup

  1. Zelenou papriku a 12 celých papriček jalapeño zpracujte je na jemné kousky.
  2. Papriky přendejte do velkého hrnce, vmíchejte jablečný ocet a přiveďte k varu.
  3. Snižte teplotu a vařte 15 až 20 minut.
  4. Směs přecedíme alespoň přes dvě vrstvy plátna a dužinu vyhodíme. Měli byste mít asi 1 šálek šťávy.
  5. Vraťte tekutinu do hrnce a vmíchejte sůl a cukr, dokud se nerozpustí.
  6. Na středním ohni přiveďte k varu.
  7. Jakmile směs přejde do varu (tu už nemíchejte), vařte jednu minutu a poté vmíchejte tekutý pektin.
  8. Vmíchejte zbývající nadrobno nakrájené papričky jalapeño a naberte do sterilních sklenic.
  9. Sklenice uzavřete v horké vodní lázni.
  10. Jakmile sklenice ochladnou, předejte je do ledničky.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang