Zavařené okurky

Kdo by neznal nakládané okurky a jejich sladko-kyselou chuť, která obohatí každé jídlo. Zavařené okurky se navíc skvěle hodí na obložené mísy, do studené kuchyně, ke grilování, na různé oslavy či večírky, do domácí tatarky, do tradičního vánočního bramborového salátu či do rizota.

Nejdůležitější je vybrat menší a tvrdší okurky, které se musí před zavařením zbavit veškerých nečistot. Do láku na zavaření se pak používá ocet, voda, sůl, hořčičné semínko, bobkový list, kopr, může být přidána i mrkev či cibule a nové koření.

Receptů na zavařené okurky je mnoho a každý si zajisté vybere ten svůj.

Další kategorie

Domaci nakladacky

Recept na domácí nakládačky bez vaření – snadno a rychle

Nakládané okurky jsou vynikajícím doplňkem k celé řadě vařených i pečených jídel, a...

Pravé francouzské brambory – nejlepší recept

Francouzské brambory vděčí za svůj prapůvod zemi galského kohouta, ovšem pouto s Francií...

Recepty – znojemská omáčka z čerstvých okurek

Ingredience: 500 ml zeleninového vývaru2 lžíce másla2 lžíce mouky3 zrnka pepřesůl3...

Bůček pro „velké kluky“, ale nejen pro ně

Suroviny použité v téhle vydatné pochoutce svádějí k tomu servírovat ji přednostně...

Recept – okurková omáčka

Ingredience: 3 lžíce másla1 cibule2 lžíce hladké moukyněkolik zrnek nového koření½ l...

Recept – okurková omáčka se smetanou

Ingredience: 50 g másla50 g hladké mouky3 kyselé okurkykyselá smetanacitronová šťáva½...

Pikantní sýrová pomazánka

Recept je variace jižanského receptu zvaného Pimento cheese. Na jihu Spojených států...

plnena-bageta-slovensko-1024x667-2099189

Oštěpek – tradiční slovenský sýr

Slovenské sýry jsou dodnes oblíbené i v Česku, každý si vzpomene na korbáčiky, parenice,...

Deset deka tresky a dva rohlíky

Existuje-li něco jako „ikonická snídaně,“ pro Bratislavana staršího třiceti pěti let...

thumbnail_4227670_bageta_francouzska_0683_200_mm-300x195-2549629

Rustikální bramborová bageta s vajíčkovou pomazánkou

Pomazánka je to prostá a chutná, žlutá a bílá jí sluší, a když přidáte první...

olympus-digital-camera-37

Domácí vlašský salát

Vlašský salát rozhodně patří mezi jídla, která se vyplatí udělat doma. V kupovaných...

Recept – podzimní tajemství

Ingredience: 4-6 plátků vepřové kýty či kotlety bez kosti30 dkg strouhané mrkve5 dkg...

Recept – znojemská omáčka se sterilovanými okurkami

Ingredience: 500 ml zeleninového vývaru2 lžíce másla2 lžíce mouky3 kuličky pepřesůl3...

Pikantní pangasius se žampiony a okurkou – recept

Ingredience 1 000 g filetů z pangasia1 lžíce kysané smetany6 zrnek nového koření1...

Fazolový salát – Recept

Ingredience 30 - 50 dkg vařených fazolí (necháme je den předem namočené)pepř,...

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang