olympus-digital-camera-37

Vlašský salát rozhodně patří mezi jídla, která se vyplatí udělat doma. V kupovaných vlašských salátech lze totiž nalézt všelijaké zbytečné ingredience – to je opravdu lepší udělat si domácí variantu.

Suroviny:

  • 250 g vařených brambor
  • 250 g šunkového salámu
  • 200 g kyselých okurek
  • 80 g cibule
  • 100 g jablka
  • 400 – 500 g majonézy
  • worcesterová omáčka
  • sůl, pepř

Postup:

Příprava je extrémně jednoduchá, jen se musí chvíli krájet.

  • Všechno je potřeba nakrájet na (ideálně co nejmenší) kousky.
  • Přidá se majonéza (tolik, aby to mělo tu správnou salátovou konzistenci). Připravit si k tomu i domácí majonézu je úplně ideální.
  • Pak už jen dochutí solí, pepřem a worcestrovou omáčkou (asi tak 2 lžičky).

Vlašský salát je dobré připravovat den předem, bude chutnat lépe.

IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang