Zavařeniny

Zavařeniny jsou nejlepším řešením, jak u některých potravin prodloužit trvanlivost a mít je tak při ruce i v zimních měsících, především u potravin, které nelze v zimě sehnat.

Zavařovat se dá téměř vše. Oblíbené jsou zavařeniny z ovoce, ať už v podobě marmelád, džemů či povidel nebo klasické kompoty. Ze zeleniny pak lze vyjmenovat například zavařené okurky, červená řepa, různá čatní nebo také domácí kečup z rajčat či jiné čalamády k masu.

Zavařit se dá také i maso, hotová jídla či polévky. V letních měsících, v sezóně hub, se zavařují houby.

K zavařování je nutný cukr, ocet a různé koření, aby bylo zajištěno prodloužení trvanlivosti potravin.

Další kategorie

borůvkový kompot

Recept na rychlý borůvkový kompot

Tento snadný recept vám zabere jen asi 20 minut a hodí se jako sladká tečka po vydatném...

hrušková zavařenina

Recept na hruškovou zavařeninu

Na podzim můžete nasbírat hrušky a jablka a udělat z nich výbornou...

konzervovaná salsa

Recept na nejlepší konzervovanou salsu

Tento recept na konzervování salsy skvěle využije čerstvá zahradní rajčata a papriky....

jablečné želé

Recept na domácí jablečné želé

Podle tohoto receptu na jablečné želé připravíte tradiční a chutné domácí...

smazene-nakladane-okurky

Recept na smažené nakládané okurky

Vyzkoušeli jste někdy smažené okurky? Plátky nakládané okurky se obalí v panko strouhance...

Nakládané okurky do ledničky

Recept na nakládané okurky do ledničky

Tento jednoduchý recept na nakládané okurky do ledničky je skvělým způsobem, jak využít...

Sladké nakládané okurky

Recept na nejlepší sladké nakládané okurky

Jednoduchý recept na nejlepší sladké okurky zvládnete připravit za necelou hodinu a...

catni-ze-zelenych-rajcat-2

Recept na čatní ze zelených rajčat

Využijte rajčata na konci sezóny s tímto sladkým a octovým nálevem. Čatní se připravuje...

Chilli džem

Slaná marmeláda z pálivých paprik – recept

Vyzkoušejte tento recept na lahodně pikantní pochoutku na krekrech se smetanovým sýrem....

jablecne pyre

Recept na jablečné pyré

Naučte se připravit lahodné domácí jablečné pyré. Podle chuti ho můžete přirozeně...

jablecny_dzem-3

Recept na jablečnou omáčku z pomalého hrnce

Tato snadná a lahodná kořeněná jablečná omáčka se pomalu uvaří až k úplné...

pexels-roman-odintsov-6588487

Recept na pomerančovou marmeládu

Vyzkoušejte tento recept na domácí pomerančovou marmeládu. Ingredience 800 g...

pexels-jess-loiterton-5505464

Recept na kandované batáty

Glazujte sladké brambory s hnědým cukrem, kořením a pomerančovou omáčkou. Vše se...

pexels-klaus-nielsen-6287534

Recept na domácí omáčku na špagety

Zavařování se zase vrací do módy. Stále více lidí dbá na to, co jí, a tak se nespokojí...

jam-1106592_960_720

Recept na jablečné želé

Připravte si toto jednoduché jablečné želé, které se perfektně hodí k upečené...

jahodova_omacka

Recept na domácí jahodovou omáčku

Podle tohoto jednoduchého receptu si snadno připravíte domácí jahodovou omáčku na dezerty...

pickled_eggs

Recept na nakládaná vejce

Milujete nakládaná vejce? Zde jsou čtyři snadné recepty. Brilantní vajíčka nakládaná v...

domaci-kimchi

Jak připravit snadné kimchi doma

Kimchi se může nejen pochlubit lahodnou exotickou příchutí, ale také spoustou vitamínů a...

Recept na hroznový džem

Připravte si domácí hroznový džem podle tohoto tradičního...

jablecne-maslo-recept

Recept na máslo z jablečného pyré

Jablečné máslo se připravuje z pomalu vařeného jablečného pyré. Použít ho můžete...

domaci-kysane-zeli-ve-sklenici

Jak připravit kysané zelí ve sklenici

Kysané zelí je doslova vitamínovou bombou, nabitou vitaminem C. Zároveň představuje lahodný...

Recept na nakládané okurky s koprem

Naučte se vyrábět nakládané okurky doma. Podle tohoto jednoduchého receptu získáte...

Recept na domácí kečup

Tento domácí kečup si snadno připravíte v pomalém hrnci. Chutí, strukturou i barvou se...

domaci-nakladacky-bez-zavarovani-recept

Jak na domácí nakládačky bez zavařování

Pořád si lámete hlavu nad tím, jak co nejlépe připravit domácí nakládané okurky?...

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang