Uzené maso

Uzené maso je velmi specifické, a to především díky své chuti. Nejoblíbenějším druhem je vepřové maso, avšak oblíbené jsou také uzená kuřata či uzené ryby, jako je především makrela.

Uzené maso je také oblíbené i do polévek, které se nejvíce využívají s rýží, jako zahušťovadlem. Uzené maso bývá podáváno nejčastěji s bramborovými knedlíky a zelím či špenátem a oblíbené je také na Nový rok, kdy je doplněné o čočku a vejce.

Další kategorie

halušky

Halušky se zelím a uzeným masem

Halušky se zelím a uzeným masem jsou typický pokrmem slovenské kuchyně. Svou oblibu si...

Kramfleky – Recept

Brambory jsou levné, hojné a snadno skladovatelné, což z nich činí základní surovinu pro...

krocan-z-udirny

Recept na krocana z udírny

Naučte se udit krocana podle tohoto skvělého receptu. Je téměř nemožné připravit velkého...

Recept na trhané uzené vepřové maso

Tento recept na uzené vepřové maso je správným způsobem uzení vepřové plece s...

francouzske brambory

Pravé francouzské brambory – nejlepší recept

Francouzské brambory vděčí za svůj prapůvod zemi galského kohouta, ovšem pouto s Francií...

4201604_croissant_se_syrem_2426_200_mm-1-300x198-4272562

Pěna z uzeného masa s multicereálním croissantem

Není sice z nejfotogeničtějších, to ale spraví pár kyselých okurek nebo něco...

Recept – zapékaný květák

Ingredience: 1 květák3 rajčata200 g uzeného drůbežího masa150 g strouhaného sýra¼ l...

Recept – kysané zelí zapečené s uzeným bůčkem

Ingredience: 500 g kyselého zelí200 g uzeného bůčku4 plátky šunky60 g oleje1 mrkev1...

Recept – francouzské brambory

Ingredience: 1 kg brambor200 – 250 g uzeného masa, salámu, špekáčků nebo točeného...

Recept – bosáky

Ingredience: 5 velkých brambor5 rohlíků1 vejce5 lžic polohrubé moukysůlkysané...

Recept – bramborové knedlíky plněné uzeným masem se zelím

Ingredience: 1 sáček bramborových knedlíků v prášku 2 menší vařené brambory ve...

Recept – kapusta zapečená s krůtím masem po maďarsku

Ingredience: 750 g kapusty150 g krůtího masa50 g anglické slaniny100 g vařeného uzeného...

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang